Gå til sidens hovedinnhold

13 ikke noe ulykkestall i Østfoldbadet – 10 år gammel jente reddet etter rask reaksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

ASKIM: Østfoldbadet hadde søndag sitt 13. bergingstilfelle siden badet åpnet i år 2000. Det opplyser badet selv på sin Facebook-side.

– Så skjer det igjen. En 10 år gammel jente kommer ikke opp igjen etter å ha hoppet fra 1-meteren. Heldigvis, går det bra nok en gang. Etter kanskje 30 sekunder under vann, blir hun hjulpet i land og får øyeblikkelig rutinert førstehjelp. Hjertet slår, pusten går og etter kort tid er hun seg selv. Når ambulansen kommer, snakker hun med livredderne sine før ambulansepersonellet rutinemessige tar henne med til sykehuset for oppfølging. Nummer 13 var ikke noe ulykketall - hun lever, opplyses det fra i Facebook-posten.

Innlegget har fått mye oppmerksomhet, og Østfoldbadet benytter anledningen til komme med noen tips for at slikt kan unngås.

– Dessverre tar barn som ikke kan svømme sjanser de ikke burde tatt. Og ofte uten at de er i følge med en voksen. Det er ikke uten grunn vi har 10 års grense for at barn kan bade alene, og kan de ikke svømme må selv eldre barn ha med noen til å passe på, skriver de videre.

LES MER:

Har berget fire liv på fire år (+)

Gutt (6) har våknet og er på bedringens vei etter badeulykken på Østfoldbadet (+)

– Gutten koste seg, lekte og dykket i det ene sekundet, og lå livløs rett under vannoverflaten i det neste (+)

Daglig leder for Østfoldbadet: – Traumatisk opplevelse for alle involverte (+)

Drukningsulykke på Østfoldbadet – gutt (6) fraktet til Rikshospitalet

Kommentarer til denne saken