Se hvem som ventet i hagen da elgjegeren kom hjem fra jakt ...

KIKKET PÅ JEGEREN: De fire elgene – tre av dem foreviget her – var nysgjerrige på Einar Lande. Hadde de visst at han hadde 40 års erfaring som elgjeger, hadde de kanskje fått det mer travelt.

KIKKET PÅ JEGEREN: De fire elgene – tre av dem foreviget her – var nysgjerrige på Einar Lande. Hadde de visst at han hadde 40 års erfaring som elgjeger, hadde de kanskje fått det mer travelt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fire elger koste seg med epler i hagen til Einar Lande da han lørdag kom hjem til Yven etter å ha vært på elgjakt i Telemark.

DEL

– Vi fikk kun én på elg på jakta i Telemark, men i hagen min i Yvenbråten 17. sto det hele fire elger, sier Einar Lande til Sarpsborg Arbeiderblad.

En hel elgfamilie

Den erfarne elgjegeren ler godt av episoden som skjedde lørdag ettermiddag.

– Jeg hadde nettopp kommet hjem fra jakt og hadde ikke engang rukket å sette rifla i våpenskapet da jeg oppdaget gjestene i hagen, forteller han.

En helg elgfamilie bestående av en elgokse, en -ku og to kalver forsynte seg med litt lørdagskos fra epletreet. Hadde de visst at det var hagen til en kar som hadde jaktet deres artsfrender i over 40 år, så hadde de trolig hatt mer hastverk med å komme seg av gårde.

LES OGSÅ: Slik skal du forholde deg til elgjakta når du er på skogstur

Sju meter fra oksen

Men de firbeinte lot seg ikke affisere nevneverdig av hva som skjedde rundt dem.

HELE KVOTA: Da Einar Lande kom hjem fra elgjakt i Telemark, ventet denne kvartetten på ham i hagen. – Vi fikk kun én elg i Telemark, ler jegeren som hadde fått større uttelling om han hadde holdt seg hjemme. Nå skal det bemerkes at jakt i en hage i et byggefelt uansett ikke er å anbefale.

HELE KVOTA: Da Einar Lande kom hjem fra elgjakt i Telemark, ventet denne kvartetten på ham i hagen. – Vi fikk kun én elg i Telemark, ler jegeren som hadde fått større uttelling om han hadde holdt seg hjemme. Nå skal det bemerkes at jakt i en hage i et byggefelt uansett ikke er å anbefale. Foto:

– Jeg gikk ut og beveget meg mot dem. De var ikke redde. Da jeg var 7–8 meter fant jeg det tryggest å stanse. Jeg vet jo hva slike okser kan finne på, sier han.

LES OGSÅ: Asbjørn inviterer med seg unge på elgjakt – hylles i sosiale medier

Hele kvota i hagen

Einar Lande starter elgjakta på hjemlige trakter førstkommende torsdag. Da skal han jakte på laget Bjørnland/Torskenes i Tune. De har fire dyr på kvota.

– Med tanke på antall dyr hadde jeg hele kvota samlet i hagen lørdag ettermiddag, sier han som ikke lot seg friste til å sikre seg et par saftige steker i egen hage.

– Det skulle tatt seg ut om jeg hadde begynt å jakte midt i byggefeltet. Det går ikke an, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken