Sibir-kulda har kommet for å bli – det blir iskaldt hele uka

FRA SIBIR: Det er liten tvil på hvor kulden kommer fra. De svarte strekene viser hvordan lufta beveger seg de neste dagene. Foto: Storm.no

FRA SIBIR: Det er liten tvil på hvor kulden kommer fra. De svarte strekene viser hvordan lufta beveger seg de neste dagene. Foto: Storm.no

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi våknet opp til en særdeles kald start på uka mandag. Og vinterværet skal bare fortsette hele uka.

DEL

Natt til mandag var det temperaturer ned mot 22 minusgrader enkelte steder i fylket. I Rakkestad, som var kaldest ifølge Meteorologisk institutt, ble det målt iskalde 21,9 grader, skriver Fredriksstad Blad.

Og kaldt vil det fortsette å være også utover i uken. Tirsdag kommer også vinden, noe som vil gjøre at det føles enda kaldere.

– På kysten kan det komme opp mot liten kuling tirsdag, noe som gjør at det vil føles riktig så kaldt og surt, sier Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: Brr! Nå er Sibir-kulda her – under 25 kuldegrader flere steder

Med så kraftig vind vil en reell temperatur på minus fem grader føles som minus 15. Ti minusgrader vil ifølge Skattør føles som 21 iskalde minusgrader.

– Det kan nok være smart å ta i bruk både skjerf, lue og votter denne uka. For der blir ganske kaldt helt frem til helgen, sier hun.

Eksakt hvor kaldt det blir, er imidlertid avhengig av skylaget.

– Allerede utover tirsdagen kan det bli noe mer skyet, noe som gjør at temperaturene vil stige noe. Og frem mot helgen vil det nok bli noe mildere, men det vil fortsatt holde seg godt nede på minussiden, sier hun.

Fra onsdag av kan det også komme noe snø nå og da. Og vinteren ser ikke ut til å slippe taket med det første.

– Det blir nok en ganske kald værtype ut denne uka og i starten av neste uke. Så her er det bare å planlegge for vinteraktiviteter, sier hun.

Artikkeltags