Nå snuser denne taxfree-aktøren på å overta Rygge

OVERTAR DRIFTEN? Jotunfjell Partners som eier selskapet som driver taxfreebutikken på Torp, ser nå på mulighetene for å overta Rygge-flyplass.

OVERTAR DRIFTEN? Jotunfjell Partners som eier selskapet som driver taxfreebutikken på Torp, ser nå på mulighetene for å overta Rygge-flyplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I følge NRK Østfold snuser Jotunfjell Partners nå på å blåse liv i flyplassen på Rygge igjen. Selskapet eier Airport Retail Group, som driver taxfreebutikken på Torp.

Jotunfjell Partners driver i dag også butikker på en rekke andre flyplasser i Norge og flere andre land. De er også den største eieren av varemagasinet Steen & Strøm.

Talsmann for selskapet, Geir Arne Drangeid, sier til NRK Østfold at de gjerne vil ha nytt liv på Rygge og at de nå er i forhandlinger med Moss Lufthavn Rygge om å overta flyplassen som måtte stenge i fjor høst.

De sier blant annet at de kjenner flyplassen på Rygge godt fra før og at de ser for seg en kommersielt interessant flyplass.

LES OGSÅ: Satser på populære Rygge-ruter

Det var i november i 2016 Moss lufthavn Rygge stengte dørene etter at Ryanair valgte å trekke seg ut. Flere hundre ansatte sto uten jobb.

LES OGSÅ: Rygge Airport er på glid med pengeinnsamlingen, men har fremdeles ikke nådd målet

Siden den gang har Rygge Airport jobbet intenst i kulissene for å overta driften av flyplassen, men har til nå slitt med finansieringen. De har blant annet sett seg nødt til å be Østfold-kommunene om et spleiselag.

LES OGSÅ: Flyplass-saken: Lille Hvaler legger press på hele Østfold

Nå kan det se ut som en langt mer kapitalsterk aktør er interessert i driften.

Ifølge NRK Østfold har Rygge Sivilie Lufthavn AS nå diskusjoner og dialog med Jotunfjell Partners.

– Jotunfjell vil se på helheten og alle mulighet for inntekter og utgifter. Det er et arbeid vi må holde på med videre, sier Drangeid til NRK Østfold.

LES OGSÅ: Inviterte 350 IØ-investorer til møte om flyplassen på Rygge – én meldte seg på

Olav Thon og Orkla har investert rundt en milliard kroner i østfoldflyplassen og sa nei til videre investeringer på grunn av dårlig trafikkgrunnlag.

Artikkeltags