Østfold-politikere kan ha blitt ulve-lurt

Ulv: Østfold-politikere var med på omstridt vedtak. Arkivfoto

Ulv: Østfold-politikere var med på omstridt vedtak. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

To sentrale Østfold-politikere kan ha blitt lurt til å åpne for å skyte de vernede ulvene i Julussaflokken.

DEL

Østfolds fylkespolitiker Siv Henriette Jacobsen (A), som leder rovviltnemnda i Oslo, Østfold og Akershus, har fått Naturvernforbundet på nakken etter skytevedtaket i august.

– Vedtaket åpner for at Julussaflokken med den genetisk viktige alfatispa kan bli skutt. Dette er svært graverende forvaltning og kan, om vedtaket ikke gjøres om, få særdeles alvorlige følger for ynglemålet for ulv i Norge og for fremtidens ulvebestand, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Erik Unaas (H) skulle også ha vært på møtet, men i hans sted møtte Fremskrittspartiets Bente Frederikke Stensrød for Østfold.

– Det har kommet inn seks klager på dette vedtaket, sier nemndleder Siv Henriette Jacobsen til Smaalenenes Avis.

– Skjønte dere ikke konsekvensene av vedtaket, at dere kan åpne for jakt på viktige genetiske individer, slik Naturvernforbundet hevder?

– Jo, men i nemnda denne dagen var det flere ferske politikere. Vi er forpliktet av naturmangfoldsloven og skal behandle saken på nytt neste onsdag, forklarer hun.

Naturvernforbundet mener Jacobsen og resten av medlemmene i rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold har blitt lurt av Frp's politikere i rovviltnemnda i Hedmark til å fatte det omstridte ulve-vedtaket.

De to nemndene har hovedansvaret for å samkjøre forvaltningen av ulv i Norge.

Artikkeltags