Får 31 nye politistillinger i år

SKI  20161213.
Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

SKI 20161213. Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Øst politidistrikt får 31 nye politistillinger i år.

DEL

Regjeringen kutter nærmere 27 millioner kroner i midlene til Politidirektorat. Samtidig får politidistriktene mer penger for å gi flere politifolk i gatene.

Kuttet i midlene til Politidirektoratet (POD) utgjør 8,1 prosent.

– Vi ønsker å flytte politiet ut av kontorer og ut på gaten. Vi har ønsket å flytte penger fra POD til politidistriktene, og nå skjer det, sier Peter Frølich, justispolitisk talsperson for Høyre.

I gjennomsnitt får politidistriktene økt midlene med 5,1 prosent.

Størst er økningen til Øst politidistrikt, som får 7 prosent mer.

Så følger Troms (+5,9 prosent), Møre og Romsdal (+5,6 prosent) og Vest (+5,5 prosent).

– Regjeringen har økt politisatsingen kraftig, og i vårt distrikt får politiet 114 millioner kroner mer og hele 31 nye stillinger, sier Frp's stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Jessheim, som sitter i justiskomiteen, fornøyd.

Han sier pengene kommer veldig godt med.

– Vi ser nye sammensatte og grenseoverskridende kriminalitetstrender, og vårt distrikt rammes hardt av dette som en del av hovedstadsregionen og vertskap for hovedflyplassen. De 31 nye stillingene er med å gjøre distriktet vårt tryggere og gi innbyggerne et bedre polititilbud, sier han.

– Politidirektoratet får ofte skylden for alt som er galt i politiet. Det er urettferdig. Vi har startet en stor politireform, og den må styres fra et sted. Men nå skal mer av pengene tilbake til det operative politiet, sier Frølich,

Han understreker at Politidirektoratet fortsatt har en viktig funksjon, men at direktoratets budsjett har vokst over tid.

– Vi har et ansvar for å sørge for at direktoratet ikke eser ut, sier Frølich.

Artikkeltags