Ørje-drapet i «Krimkommisjonen»

Her ble Marit Ødegaard drept 22. oktober 2000

Her ble Marit Ødegaard drept 22. oktober 2000 Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tirsdag 11. januar blir drapet på Marit Ødegaard i Ørje behandlet i programmet «Krimkommisjonen» på TVNorge.

DEL

23. oktober i fjor var det ti år siden bestemoren Marit Ødegaard ble offer for en rovmorder i sitt eget hjem i Ørje. Krimkommisjonen avslører nye spor. Profiler og psykiater Ulf Åsgård var med på å ta den beryktede Lasermannen i Stockholm. Nå peker han ut hvem som kan stå bak drapet på Marit Ødegaard. Gjerningsmannsprofilen åpner for nye muligheter til å løse saken.

Marit Ødegaard kom hjem fra en dags arbeid på bensinstasjonen hun drev vegg i vegg med hjemmet sitt på grensen til Sverige da drapsmannen slo til for å rane til seg dagsomsetningen på 25 000 kroner.

Men bestemoren nektet å gi fra seg pengene, og sloss for livet. Gjerningsmannen slo henne i hjel på hennes eget kjøkken og stakk av med pengene.

Datteren Bente Ødegaard Fjeld forteller hvordan det var å finne sin egen mor død, og nå håper hun drapsgåten endelig kan bli løst.

Mandag 23. oktober 2000 ble Marit Ødegaard (76) funnet drept i sitt eget hjem ved grensa i Ørje. Politiet tror kvinnen ble overfalt av en ransmann da hun kom hjem fra jobb kvelden før.

Drapsofferet ble sist sett i live rundt klokka 22.40 søndag kveld. Da ble hun sett gående på vei hjem fra den kombinerte bensinstasjonen og nærbutikken sin.

Drapsmannen fikk med seg helgeomsetningen fra bensinstasjonen – i underkant av 25.000 kroner.

Hydro Texaco har utlovd en dusør på 100.000 kroner for opplysninger som fører til at gjerningsmannen blir tatt. Likevel fikk politiet forbausende få tips i saken.

Tips Oss
Epost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005 Send video

Artikkeltags