Askim: Frivillighetssentralen har en stund hatt gjenbruksbu i sine lokaler i Parkveien, men nå ønsker de seg større plass. Særlig til lager. – Det er mange brukere i Frivillighetens hus, og det er ikke like lett å kombinere gjenbruksstasjon med småbarnsgrupper og pensjonisttreff, sier daglig leder Lill Pedersen.

Foreslår Skolegata

De frivillige har derfor samarbeidet med folkehelsekoordinator Lars Tore Martinsen og Ole Christian Borgeraas i Indre Østfold Renovasjon (IØR) om en mer permanent ordning for gjenbruksbua. De frivillige håper at de nå kan få leie seg inn i kommunens hus i Skolegata 26, som har stått tomt en tid. – Det helt perfekte stedet for en gjenbruksstasjon hadde jo vært Torggata 1. Men der er det sikkert for dyr leie for oss foreløpig, sier daglig leder Lill Pedersen. Fordelene med å få en permanent gjenbruksstasjon i Askim er mange. – Vi kan bistå alle som ikke har så god råd med gratis eller rimelig innredning. Vi har allerede innredet tre leiligheter for sosialkontoret uten at det har kostet ett øre, sier Pedersen.

Hjelp for mange

Tiltaket er også positivt for de mange frivillige som vil engasjere seg i Askim. – Har man vært så uheldig å bli trygdet i relativt ung alder, så vil man gjerne treffe andre og drive med ting. Dette er ypperlig, spesielt for mannfolk. Jeg har tilgode å se Mikael gripe til hekletøyet, spøker Lill Pedersen. – Ja, da er det morsommere å lime en sofa, kommer det fra Mikael Falk Maijala og Karl Oskar Karlsen. Karlsen har tatt på seg å være frivillig arbeidsformann for prosjektet. Saker som folk vil gi bort er det tenkt kan leveres i Skolegata, eller i en egen gjenbruksbu som blir satt opp hos IØR på Stegen. – Alle får info om man kan gi bort ting i stedet for å kaste det gjennom brev og oppslag på Stegen. Ingen trenger å være redde for å se sine ting her og der hvis man ikke selv vil gi det bort, sier Ole Christian Borgeraas i IØR.