Ønsker hasj-debatt velkommen

ØNSKER LEGALISERING: Foreningen for human narkotikapolitikk ønsker en legaliseringsdebatt hjertelig velkommen. Bildet er av et cannabis-beslag i Marker tidligere i år.

ØNSKER LEGALISERING: Foreningen for human narkotikapolitikk ønsker en legaliseringsdebatt hjertelig velkommen. Bildet er av et cannabis-beslag i Marker tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

- Det er ikke spørsmål om cannabis legaliseres, men når, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

DEL

Knutsen var til stede på cannabiskonferansen i Oslo i går, der riksadvokat Tor-Aksel Busch etterlyste en debatt om legalisering av cannabis. Han ønsker debatten om hasjlegalisering hjertelig velkommen.

- Innspillene på konferansen illustrerer at det går mot en ny tid i narkotikapolitikken. Det er ikke lenger spørsmål om narkotikske midler vil bli legalisert, men når det skjer, sier Knutsen i en pressemelding til smaalenene.no.

-Dersom cannabis blir legalisert kan vi få aldersgrenser, begrensede antall salgssteder, varedeklarasjon, mengdebegrensninger og advarsler på forpakningene. Det kan også åpnes for hjelpetiltak der brukerne kan komme uten frykt fort å bli møtt med foutinntatte holdninger der de stemples som narkomane, sier Arild Knutsen.

Artikkeltags