Olav Breivik har store bilplaner på Sekkelsten

Bilbutikk 1 har kjøpt Ramstadkrysset Auto i Mysen, og eier Olav Breivik sier at det ligger i kortene at han skal bygge og samle all virksomhet i Indre Østfold på Sekkelsten.

Bilbutikk 1 har kjøpt Ramstadkrysset Auto i Mysen, og eier Olav Breivik sier at det ligger i kortene at han skal bygge og samle all virksomhet i Indre Østfold på Sekkelsten. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bilbutikk 1 etablerer seg nå også i Indre Østfold. Kjøpekontrakten med Ramstadkrysset Auto ble undertegnet 1. desember.

DEL

– Jeg har lenge hatt et ønske om å etablere Bilbutikk 1 i Indre Østfold. Ramstadkrysset Auto blir da det femte utsalget i konsernet, og i tillegg kommer BilRessurs som selger biler til forhandlere, forteller Olav Breivik til Smaalenenes Avis.

Vil til Sekkelsten

Breivik Eiendom kjøpte for en tid siden tomt på Sekkelsten i Askim for å sikre en lokalisering nær E18.

– Det ligger vel i kortene at virksomheten i Indre Østfold i fremtiden skal være på Sekkelsten. Det er den beste beliggenheten en kan få. Ledelsen i selskapene skal nå stake ut retningen, og så vil det vel ganske raskt komme en byggemelding, sier Breivik.

Et bileventyr

Hoblingen er en allsidig mann, med nettverk på de utroligste steder. Han er også kjent for å våge å satse i forretningslivet.

– Jeg hadde bilen min til service, og da servicen var ferdig hadde jeg kjøpt tre bilbutikker. Dette var i 2005, så det ble en dyr service, ler Breivik.

Siden da har man utviklet selskapet som i dag har bilutsalg i de store Østfold-byene, i Follo og nå altså i Mysen. Selskapet forhandler Volvo, Kia, Land Rover og Hyundai. I tillegg har man autoriserte verksteder, dekkhotell, lakkering, BilRessurs, og Easy Rent Hertz. Selskapene eies av Breivik Holding.

Bilbutikk 1 hadde i fjor en omsetning på over 800 millioner kroner, og er en av fylkets største bilgrupperinger.

– Vi har 400 biler til utleie og er det største utleiefirma i Østfold, opplyser Breivik.

Volvo Car Norway er også tilfreds med Butikk 1 som ny eier av Volvo-forhandleren i Mysen.

– At en solid aktør satser i Indre Østfold er svært positivt, og vi er trygge på at Bilbutikk 1 vil gi kundene gode opplevelser på salg og service også i fremtiden, sier administrerende direktør i importselskapet, Øystein Herland.

– Et godt valg

– Vi føler det vanskelig å overleve som lykkelig og liten i fremtiden. Det går mot store enheter, og det er en næring som krever stor kapital. Vi synes det er bedre å være en del av en større konstellasjon, sier Tore Rylander, daglig leder ved Ramstadkrysset Auto.

Rylander er også medeier i holding-selskapet sammen med Jan Helge Gundersen, Torbjørn Holthe og Frank Rylander.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet i mål. Dette er en prosess som har pågått i hele høst og kontrakten er undertegnet i disse dager. Bilbutikk 1 har tatt over både butikk, verksted, delelager og arbeidsgiveransvaret for samtlige ansatte. Dette å trygge arbeidsplassene har vært viktig for oss. Alle an-satte er informert om overtakelsen, og det jeg vet har det blitt godt mottatt, sier Rylander til Smaalenenes Avis.

Flytting av butikken til Askim vil han ikke uttale seg om.

– Detaljene er ikke helt på plass, men det som har med fremtiden å gjøre må Butikk 1 svare på, sier Rylander.

Artikkeltags