Slakteren Brygghus vant kåringen Østfolds beste brygg: – Ikke helt tilfeldig at jeg valgte akkurat den pilsen til konkurransen

FORNØYD BRYGGER: Anders Riseng kan smile etter at Slakteren brygghus ble kåret til Østfolds beste brygg på Østfoldkonferansen. Her avbildet i forbindelse med Askim ølfestival. ARKIVFOTO: Joachim Constantin Høyer

FORNØYD BRYGGER: Anders Riseng kan smile etter at Slakteren brygghus ble kåret til Østfolds beste brygg på Østfoldkonferansen. Her avbildet i forbindelse med Askim ølfestival. ARKIVFOTO: Joachim Constantin Høyer

Artikkelen er over 1 år gammel

Slakteren Brygghus fra Mysen fortsetter å høste skryt. Nylig vant de utmerkelsen Østfolds beste brygg.

DEL

MYSEN: Slakteren Brygghus fortsetter å gjøre det sterkt på ølmarkedet. Det lokale bryggeriet fra Mysen ble nylig kåret til fylkets beste brygg på Østfoldkonferansen.

– Vi trakk det lengste strået, jubler Anders Riseng fra Slakteren Brygghus på telefon til Smaalenenes Avis.

Arrangerte ølsmaking

Alle de lisensierte bryggeriene i Østfold fikk anledning til å vise fram det ypperste av edle dråper som var på lager under Østfoldkonferansen. Bryggeriene kunne bare vise fram én av favorittene sine, som skulle til pers for i alt 120 dommere.

– Alle bryggeriene i Østfold ble invitert på ølsmaking. Alle bryggeriene skulle ta med én øl hver. I alt var det 120 deltakere på Østfoldkonferansen som fikk anledning til å smake og dømme, sier Riseng.

– Trodde du selv at dere kunne nå helt til topps?

– Hehe. Det var ikke helt tilfeldig at jeg valgte akkurat den pilsen til konkurransen. Det er selvsagt fordi vi mener at den er veldig god, så vi hadde veldig god tro på den. Dommerne fikk smake på en Slakterpils, som er en lys tjekkisk øl, sier Riseng.

(Saken fortsetter under bildet)

SLAKTERPILS: Det er innholdet i denne boksen som nå kan regnes som Østfold beste brygg.

SLAKTERPILS: Det er innholdet i denne boksen som nå kan regnes som Østfold beste brygg. Foto:

– Bra med tanke på eksponering

Riseng forteller at han allerede merker effekten av utmerkelsen.

– Å vinne en slik konkurranse er veldig bra med tanke på eksponering. Vi får litt respons og oppmerksomhet etter en slik utmerkelse. Folk som ikke kjenner oss fra før legger merke til oss. Det er viktig, mener Riseng, som forklarer at bryggeriet prøver å nå ut til flere øltørste mennesker utenfor Indre Østfold.

– Hjemmemarkedet vårt er i Indre Østfold, selvfølgelig, men vi tenker også på markedet mot resten av fylket og mot Oslo-regionen. Terskelen blir lavere for ølkundene å handle våre produkter når vi har slike utmerkelser å vise til. Så jeg håper at det kan gi en liten oppsving i salget vårt i ølbutikkene, sier Riseng.

Artikkeltags