Politikerne nekter Meny å levere øl på døra

MÅ I BUTIKKEN: Levering av øl på døra er ikke en god idé i Hobøl, ifølge flertallet i kommunestyret. Politikerne er redd det kan gå ut over lokale butikker.

MÅ I BUTIKKEN: Levering av øl på døra er ikke en god idé i Hobøl, ifølge flertallet i kommunestyret. Politikerne er redd det kan gå ut over lokale butikker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meny på Ski storsenter ønsker å levere alkohol på døra i Hobøl. Det er det bare Fremskrittspartiet som sier ja til.

DEL

HOBØL: NG MENY Østlandet AS har søkt Hobøl kommune om lov til å levere alkohol på døra i Hobøl gjennom netthandel. Utsalgssted er Meny på Ski storsenter.

LES OGSÅ: Ordføreren skeptisk til at øltørste hoblinger skal få levert varene på døra

Fra før har butikken godkjent salg i Ski kommune. Ifølge rådmannen har butikken lagt frem gode rutiner for hvordan kontroll og utlevering foregår. Likevel sa et klart flertall av kommunestyret nei til søknaden. Tidligere har også Kolonial.no fått nei til en tilsvarende søknad. Det skjedde i februar i fjor. 

Den gangen var det et enstemmig kommunestyre som sa nei. Når har Fremskrittspartiet ombestemt seg. De fire representantene fra Frp stemte denne gangen for å gi tillatelsen.

– Grunnen til at vi sa nei sist var en slags proteksjonisme, for å ta hensyn til de lokale butikkene. Men de har ikke sett sin besøkelsestid. Da mener vi det er på tide å åpne for andre, sier Jensen, og oppfordrer lokale butikker til å ta initiativ til levering på døra.

Det blir uansett ingen alkohol på døra i Hobøl med det første, siden resten av kommunestyret altså sa nei.

LES OGSÅ: Askim-politikerne snur – sier ja til at folk kan kjøpe øl på døra

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken