Trøgstad gir penger til Stolpejakten – men ikke alle som ville ha støtte fikk til sine tiltak

Knut Are Skjønberg skryter av Stolpejakten.

Knut Are Skjønberg skryter av Stolpejakten.

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere tilbud fikk pengebevilgninger fra Trøgstad kommune onsdag. Stolpejakten var blant dem som fikk støtte.

DEL

TRØGSTAD: Politikerne i formannskapet hadde få problemer med å slutte seg til prioriteringene til ordfører Saxe Frøshaug, som ønsket å gi penger til Stolpejakten.

Ble startet av askiminger i fjor

Stolpejakten skal være et lavterskeltilbud slik at flest mulig kan delta. Stolpene ble satt opp i Trøgstad sentrum, Skjønhaug og i området ved fortet i fjor. Stolpene skal være tilgjengelige for alle uavhengig om de har nedsatt funksjonsevne, er rullestolbruker eller er funksjonsfriske. Hovedmålet er å bidra til økt aktivitet blant innbyggerne i Trøgstad kommune.

– Vi startet med å gi penger til folkehelsetiltaket fra Askim IF har tatt på seg å lage for Trøgstad. Det koster penger å gjennomføre. Vi ser at Stolpejakten 2018 ble svært vellykket. 550 trøgstinger var med på stolpejakten. Det utgjør 10 prosent av våre innbyggere. Det gjør at folk kommer seg ut i skog og mark, sier Saxe Frøshaug.

Til sammen ble 14.000 kroner bevilget til Stolpejakten for 2019, som er det samme beløpet som ble gitt i fjor.

– Vi er veldig glade for at Askim IF har gjort denne jobben for oss, sier Frøshaug.

Skjønberg særlig begeistret

Høyre-mannen Knut Are Skjønberg var særlig begeistret og snakket varmt om tiltaket.

– Stolpejakten er et kjempegodt tilbud som sørger for at folk kommer seg ut i aktivitet. Det har jeg veldig trua på. Stolpejakten er Pokémon Go for voksne, sa Skjønberg til politikerne i formannskapet.

ENIGHET: Alle i formannskapet var enige i prioriteringene rundt søknadene om pengestøtte fra frivillige lag og foreninger.

ENIGHET: Alle i formannskapet var enige i prioriteringene rundt søknadene om pengestøtte fra frivillige lag og foreninger.

Flere ba om penger

I tillegg til Askim IF og stolpejakten 2019 ba flere om penger. Yrkesmessa for ungdom og Askimregionens næringslivsforening ba om støtte etter at arrangementet ble arrangert for alle ungdomsskolene i Indre Østfold. Trøgstad gikk inn med 5000 kroner (1 krone for hver innbygger i Trøgstad) fra ordførerens fullmaktsmidler.

I tillegg var det søknad om penger fra SOS i Borg. De ønsket seg et driftstilskudd til Kirken SOS. Det ble bedt om 10.000 kroner, som ble innvilget som engangsstøtte.

Etter noe diskusjon ble formannskapet enige om å avslå en søknad fra Kreftforeningen, som ønsket 1 krone per innbygger til deres innsamlingsaksjon for 2019. Det bunner ut i at kommunen pleier å gi penger til TV-aksjonen, som politikerne mener trolig vil komme Kreftforeningen til gode på et eller annet tidspunkt.

– Vi sitter med en ganske begrenset pengesum til disposisjon gjennom formannskapet i Trøgstad. Dermed er det et ganske trangt nåløye å komme gjennom dersom man skal søke om penger fra formannskapet. Samlet er det snakk om 150.000 kroner som vi kan disponere gjennom året, sier ordfører Saxe Frøshaug.

Artikkeltags