Gå til sidens hovedinnhold

I kveld blir det stille på byen

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele Europa oppfordres til å minnes ofrene i Paris.

[Bergensavisen]  Tirsdag kveld klokken 21.00 oppfordres alle landets hotellet, restauranter, barer og kafeer til å holde ett minutts stillhet.

– Det skjer for å markere den tragiske terroraksjonen i Paris, men også for å hylle friheten til å gå ut, skriver bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv i en pressemelding.

Initiativet kommer fra den franske reiselivsorganisasjonen SYNHORCAT, og har fått navnet «Skal vi møtes».

Reiselivsorganisasjoner over hele Europa slutter opp om initativet, opplyser NHO Reiseliv.

– Vår franske søsterorganisasjon har oppfordret oss til å forsvare europeisk gjestfrihet og livsstil. Å kunne nyte mat, drikke, en sportsbegivenhet, en konsert eller et øyeblikk med venner i selskapelighet er selvfølgelig noe vi støtter, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Lar oss ikke kue

Fredag kveld ble 129 personer drept i flere terrorangrep i Paris.  352 ble såret, flere av dem alvorlig.

Målene for terroren var konsertlokalet Bataclan, der 89 mennesker ble drept, fotballstadion Stade de France der én forbipasserende samt tre av terroristene mistet livet og tre restauranter.

* På restauranten La Belle Equipe ble 19 personer drept da gjerningsmenn åpnet ild fra en svart Seat.

* På restauranten Le Petit Cambodge og baren Le Carillon ble minst 15 personer drept da angriperne skjøt mot restauranten og baren. Ifølge vitner ankom angriperne i en svart Seat Leon.

* På pizzeriaen Casa Nostra ble fem personer drept da angripere skjøt mot restauranten. Også her kom gjerningspersonene i en svart Seat.

* I tillegg sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften på Boulevard Voltaire. Én person ble alvorlig såret.

– Vi har skrevet til våre medlemsbedrifter og oppfordret dem om å støtte dette initiativet. Terrorangrepet i Paris er en trussel mot vår frihet. Med dette fredelige initiativet vil vi markere at vi ikke lar oss kue, men vil forsvare retten til å møtes ute, sier Krohn Devold i NHO Reiseliv. (ANB)

Kommentarer til denne saken