Vil ha med seg folk på vandring for å skape liv i Jernbanegata

BYUTVIKLER: Elisabeth Strengen. ARKIVFOTO

BYUTVIKLER: Elisabeth Strengen. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjekt Jernbanegata er et av de prioriterte områdene i byutvikleren i Mysens tiltaksplan.

DEL

– Vi ønsker å gjøre inngangsportene til Mysen mer åpne, gjestfrie, informative og hyggelige. Etter ønske fra Mysenbyen er Jernbanegata og stasjonsområdet første prioritet, opplyser byutvikler Elisabeth Strengen i en invitasjon til et åpent møte og vandring med tema «Liv i Jernbanegata».

Arrangementet vil finne sted torsdag kveld denne uken, og avsluttes med en sekvens innendørs på Smashing Burger i Citadell.

Vil fylle tomme lokaler

Prosjektet har satt opp en rekke punkter som skal bidra til å bedre et område i Mysen som ofte har blitt omtalt i problematiske former.

LES MER: Therese skal sørge for at innbyggerne får en god følelse når de går i byen (SMAA+)

Disse punktene er informasjon om og kart over Mysen, oversiktlig informasjon om kollektivtilbud, fylle tomme lokaler/ tomme vinduer, estetiske grep på stasjonen og i gata, samarbeid med Mysenbyen og gårdeiere og en dialog med Bane NOR, NSB, Østfold kollektivtrafikk, Nettbuss, taxi pluss gårdeier Citadell.

Fortsetter neste år

Dette vandringsmøtet vil bli fulgt opp med videre samtaler og sonderinger med gårdeiere og næringsdrivende i oktober.

– Der vil vi kartlegge eksisterende planer og ønsker for bygg og tomme lokaler, samt områdene rundt byggene. Identifisere de aktørene som er interessert i å delta i et felles løft for Jernbanegata, skriver Strengen.

I november og desember skal kulturliv, lag, foreninger, utstillere og andre aktører som kan tenke seg å bidra kartlegges, mens hele 2019 skal brukes på en gjennomføringsfase med innmeldte aktører.

LES MER: Askim tapte kampen om å bli landets mest attraktive by: – Jeg er uansett kjempestolt (SMAA+)

Artikkeltags