Mattilsynet: To nye hunder er døde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fram til søndag formiddag har Mattilsynet mottatt fire nye meldinger om syke hunder med lignende symptomer på sykdom. To av dem er døde.

DEL

– En av hundene ble avlivet grunnet sykdommens akutte forløp, og en døde før den kom til veterinæren, opplyser Mattilsynet i en pressemelding søndag formiddag.

Meldingene kommer fra Møre og Romsdal, Vestfold, Buskerud og Nordland.

Årsaken til sykdommen er fortsatt ukjent for myndighetene.

LES OGSÅ: Kan verken bekrefte eller avkrefte om hundesykdommen er smittsom

25 døde hunder

Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.

Mattilsynet har mottatt informasjon om sykdomstilfeller med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark.

Mattilsynet understreker at så vidt de har oversikt over, er det ikke er noen unormal forekomst av disse symptomene andre steder enn i Oslo-området. Prøvesvar på de obduserte dyrene vil ikke være klare før til uken.

LES OGSÅ: Marianne: – Vi har ikke opplevd sykdom her

Begrens kontakt

Veterinærinstituttet og Mattilsynet vil nå sende ut en spørreundersøkelse til veterinærklinikker, for å samle inn mer detaljerte opplysninger om sykdomstilfellene.

LES OGSÅ: Forrige tirsdag fikk Saki (5) fra Holmlia kraftig blodig diaré: – Man blir desperat og fortvilet

Mattilsynet opplyser at de har gjort en mindre, men bredere forundersøkelse og har innhentet detaljert informasjon fra et lite utvalg tilfeller. Resultatene pekte ikke på tydelige fellestrekk, og undersøkelsen utvides nå for å innhente informasjon fra flere veterinærer.

LES OGSÅ: Fant hundene sine i et bur med mye blod – frykter at sykdom er kommet til Trøgstad

Mattilsynet anbefaler hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde hunder i bånd slik at man har kontroll på dem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken