Hvem tror Google du er?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Her er tre lenker som viser hva Google vet om deg.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

Det er ikke tilfeldig hvilket innhold og hvilke reklamer du ser på nett, skriver Nettavisen. Google (og andre) samler kontinuerlig informasjon om deg via surfevanene dine, hvor du har vært og hva du søker på.

Her er tre lenker som viser hvilken informasjon Google har om deg, og hvem de tror du er.

1. Hvem tror Google at du er?

For å vise deg reklamer det er høyere sannsynlighet for at du klikker på, samler Google inn data om deg blant annet gjennom hvilke nettsider du besøker. Denne informasjonen bruker de til å bygge din profil.

Her kan du se, og kontrollere, hvem Google tror at du er:

http://www.google.com/settings/ads/

2. Hvor har du vært?

Om du bruker en Android-mobil, Google Now på iPhone eller på annet vis har gitt Google tillatelse, kan det hende mobilen din sender GPS-data om deg.

Du finner hele registeret over hvor du har vært her:

https://maps.google.com/locationhistory

3. Finn alt du har søkt på

Google lagrer hvert eneste søk du har gjort i søkemotoren. I tillegg registrerer de hver eneste googleannonse du har klikket på.

Hele den omfattende loggen finner du visualisert og kategorisert her:

https://www.google.com/history/

Google har også en tilsvarende oversikt over hva du har søkt etter på YouTube:https://www.youtube.com/feed/history/search_history

BONUS: Her kan du se hvilke apper og utvidelser som bruker dataene Google samler om deg, og her kan du registrere deg for å få en månedlig e-post om sikkerhet og personvern fra Google.

Artikkeltags