Ny betongfabrikk på Mona

BLANDEVERKET REISER SEG: Mona Betong as er snart leveringsklare. Her sett fra nye E18, før avkjøring Brennemoen retning Askim.

BLANDEVERKET REISER SEG: Mona Betong as er snart leveringsklare. Her sett fra nye E18, før avkjøring Brennemoen retning Askim. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Markedet kan glede seg over en ny aktør på betongmarkedet. Mona Betong as avslutter i disse dager byggingen av et nytt betongblandeverk ved siden av nye E18, ved Brennemoenkrysset i Eidsberg.

DEL

Bak nysatsingen står eierne av grustaket Fossens efterfølger. Remy Heer er produksjonsleder og har hatt ansvaret for nybygget med en prislapp på ca ti millioner kroner. I et opphetet byggemarked med stor aktivitet, ser eierne positivt på nysatsingen og konstaterer at de har møtt mye positiv respons i lokalmarkedet.

- Det er viktig for oss å knytte seg til lokale entrepenører. Vi representerer et alternativ til konkurrenten Mysen Lettbetong as og tror dette bidrar til sunn konkurranse.

- Kundene kan kanskje vente seg lavere priser?

- Et visst prispress kan det nok bli, men både vi og konkurrentene våre er komfortable med det, sier Remy Heer.

Mona Betong as har meget god lokalisering, både med henblikk på synlighet fra E18 og tilgjengelighet til markedet. På produksjonsstedet er det etablert nødvendig infrastruktur og her kommer også ny påkjøring til E18. Derfor regner eierne med store muligheter i forhold til store aktører. Fossens efterfølger har allerede flere større kontrakter, blant annet med Mesta as, så alt ligger til rette for at også betongproduksjonen finner sin avsetning.

- Betongfabrikken kommer i produksjon på et gunstig tidspunkt. Likevel, ser dere noen mørke skyer på himmelen?

- Markedet vil jo snu, men du må være villig til å ta risiko, sier aksjonær Ole Petter Mustorp og konstaterer at bare høy foredlingsgrad gir skikkelig betalt for grusen i Monaryggen.

Artikkeltags