SKI: Nedrivingen av kjøreledningen har skjedd i nærheten av Statoil ved Ski stasjon.

Feilen førte til full stopp i all togtrafikk over Ski stasjon, men klokken 09.30 er det mulig å kjøre togene på vestre linje gjennom Ski stasjon

Det var et tog på Østre linje på vei inn til Ski stasjon som rev ned kjøreledningen. Alexander Hansen kom kjørende i rundkjøringen ved Statoil-stasjonen i Ski da uhellet skjedde.

– Mens toget kjørte forbi over tunnelen, løsnet kjøreledningen og så sto strømmen over linja. Det gnistret fryktelig da ledningen falt; jeg fikk nærmest en sveiseflamme i fjeset, forteller Hansen til ØB.

Han ringte politi og brannvesen og kjørte rett til Ski stasjon for å stoppe togene etter det som hendte.

Kjøreledningen falt ned rundt klokken 09.10 tisrdag morgen.

– Det ble strømløst på Ski stasjon med det samme ledningen falt ned. Men så klarte vi å få igjen strømmen på noen av sporene slik at vi får kjørt tog på vestre linje gjennom Ski stasjon, opplyser Jernbaneverkets pressevakt Kjell Bakken til ØB.

Østre linje blir stengt i mange timer

Østre linje er stengt og kommer til å bli det i mange timer fremover.

– Det blir satt opp alternativ transport mellom Ski og Kråkstad inntil vi får fjernet toget, reparert skaden og hengt opp kjøreledningen igjen, sier Bakken.

– Hvor lang tid vil det ta før togtrafikken på østre linje er i gang igjen?

– Det vet jeg ikke, det kommer an på omfanget av skadene. Men det vil nok ta noen timer før østre linje blir åpnet igjen, sier pressevakten.

En vogn må komme fra Sarpsborg med deler, for å få rettet opp skadene, opplyser politiet.

Ingen personer kom til skade da kjøreledningen ble revet ned.