Svindel-SMS-en er sendt ut denne uken. Dette er SMS-en Finn advarer mot:

«Hei, ladet vi deg 499 NOK i siste innlegg, for en tilbakemelding klikk her www.finnrefusjon.com. Takk for at du bruker finn.no».

Svindel

Finn advarer på det sterkeste mot å klikke på linken. På sine egne hjemmesider skriver man følgende:

- Den 15. januar 2018 ble det sendt ut en svindel-SMS til brukere av FINN. Det står at det er Finn.no som er avsender på SMS'en, men dette er ikke noe FINN har sendt ut. Denne SMS'en er phishing-forsøk, det vil si et svindelforsøk der noen har utgitt seg for å være FINN/SPiD i et forsøk på å få tak i kredittkortinformasjon og/eller innloggingsinformasjon. Vi anbefaler at du ikke klikker på lenken, men i stedet sletter SMS'en.

 

Finn legger også til:

- Hvis du har oppgitt brukernavn/passord til FINN/ SPiD må du endre passord hos oss. Dette kan du gjøre via din profil på FINN.no eller ved å be om et nytt passord fra innloggingssiden.

Garder-kvinne advarer

2O18 har startet med en rekke svindelforsøk i landet. For et par dager siden gikk Liv Fiveland (71) ut og advarte mot svindelforsøk i distriktet.

– Jeg er redd noen faktisk biter på og gjør som vedkommende sier, påpeker 71-åringen fra Garder til Vestby Avis.

Fiveland fikk nettopp en telefon fra en person som utga seg for å ringe fra Microsoft. Vedkommende sa at Fiveland hadde problemer med datamaskinen, og at denne snart ville kræsje.

Politiet i Follo sier at de i ny og ne får meldinger om slike svindelforsøk.

- Blir man kontaktet må man ikke oppgi personopplysninger. Man trenger egentlig ikke å ha noen samtale i det hele tatt. Det er bare å legge på, avslutter operasjonsleder Magnar Tinjar.