Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å løfte på sløret om E18

Artikkelen er over 12 år gammel

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) holder kortene tett til brystet om E18 gjennom Østfold og Follo.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) har stilt Navarsete direkte spørsmål. Han viser til at planlegging og grunnerverv på strekningen Knapstad-Retvet skulle vært i gang høsten 2008, men at dette ble utsatt på grunn av pengemangel. Hoksrud viser til Åslaug Hagas (Sp) valgløfte om ferdig E18 innen 2009.

– Vil statsråden sørge for at midler til planlegging og grunnerverv kommer på plass, slik at ikke østfoldingene nok en gang opplever en regjering som ikke holder valgløftene? spør Frp-eren. Navarsete svarer at regjeringen ikke har tatt stilling til når E18 gjennom Østfold skal stå ferdig. Hun viser til at saken omtales i kommende Nasjonal Transportplan, og da tar man også for seg strekningen mellom Knapstad og Follo.

Med andre ord: Ingen løfter om penger, men løfte om at svar kommer. Nasjonal Transportplan skal offentliggjøres i løpet av mars. Statens vegvesen har tidligere opplyst at planlegging og prosjektering av ny E18 er tidkrevende, og at ferdig utbygd motorvei tidligst kan ventes i 2015.