Gå til sidens hovedinnhold

Isabell: – Blir man stående for lenge utenfor arbeidsmarkedet føler man seg litt tom

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun var en av 2500 inviterte på mulighetsdag.

SPYDEBERG: Det var et yrende folkeliv på Fjellheim forrige tirsdag. Nav arrangerte sammen med tiltaksarrangører jobb-, utdannings- og nettverksmesse. En av de besøkende var Isabell Buklev fra Mysen.

– Minibuss 24/7 har vært planen min siden februar og nylig tok jeg kontakt med dem. De ringte meg faktisk i morges og lurte på om vi kunne møtes. Jeg sa jeg skulle på messe, og fikk i svar «da sees vis der», sier Buklev med en latter.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe med mennesker. Jeg tenker at det å være minibussjåfør passer meg veldig godt.

Isabell Buklev har vært på både utplassering og fått hjelp av Delta. Gjennom Delta har hun fått hjelp med å komme seg tilbake i arbeidsmarkedet og ta hånd om papirarbeidet fra Nav.

– En jobb som passer for meg

– Hjelpen jeg får av Delta og Nav er veldig verdifull, sier hun

– Blir man stående for lenge utenfor arbeidsmarkedet føler man seg litt tom, sier hun.

Jobben som minibussjåfør er absolutt noe hun kan tenke seg.

– Jeg tror jeg passer veldig godt i den jobben. Det at det ikke er en 100 prosent stilling, passer meg veldig bra med tanke på familiesituasjonen, sier hun.

På spørsmål om hun tror hun får jobben har hun troen.

– Jeg håper det, jeg er optimist forteller hun.

 

Gir muligheter

Guttene bak bordet som hun snakket med er Bjørn Finstad og Asle Walter fra Minibuss 24/7. De forteller at det å delta på en sånn messe gir dem muligheten til å rekruttere folk som vil gjøre en god jobb for dem.

– Det er underskudd på Sjåfører. Vi huker tak i folk og spør om de har tenkt på å bli minibussjåfør, det er det ikke så mange som har. Likevel er det mange som har tenkt at det kunne vært en fin jobb å ha, sier de to herrene.

– Vi kjører stort sett på anbud fra fylkeskommunen. Det betyr at det er mye skoleungdom som skal kjøres til og fra skole. Det gjør at vi tilbyr jobb i 190 dager, altså like langt som skoleåret.

Arbeidet som minibussjåfør passer like godt for kvinner som menn. Det er særlig to ting de er på jakt etter.

– Det er viktig for oss at personen vi ansetter har god omsorgsevne og at de kjører pent.

Om Isabell sier de at hun er en de vil følge opp.

– Vi har knyttet kontakt med Isabell og vi kommer til å følge opp med hun, sier Finstad og Walter.

Står sammen for å få folk i arbeid

Det er Nav sammen med tiltaksarrangører som står bak messen på Fjellheim. Sammen har de om lag 30 personer i sving for å hjelpe til.

– Dette er en jobb-, utdannings- og nettverksmesse hvor vi samler arbeidsgivere, skoler og frivillige organisasjoner. Målet er å rette oppmerksomheten mot mangfoldet av muligheter i Indre Østfold, sier Cathrine Dahl i Nav Indre Østfold.

– Vi står sammen i å få folk i arbeid. Vi har alle store bedriftsnettverk på hver vår kant, og drar på den måten nytte av hverandre, sier Nina Egge Huse.

 

Nettverksbygging

For alle arrangørene er det å gi mennesker en mulighet og gi informasjon om mulighetene arbeidssøkere har. Messen er en del av regjeringens inkluderingsdugnad, som blant annet har som formål å hjelpe de som havner nederst i søkerbunken, inn i arbeid.

– Vi har sett at det å bygge nettverk hjelper mange som søker arbeid. Derfor har vi blant annet besøk av frivillige organisasjoner og foredrag med Spydeberg Rock, sier Terje Aas.

– Dette er et helt frivillig tilbud, som ser ut til har blitt tatt godt imot. Vi har invitert alle som er på jakt etter arbeid, hit i dag, sier han videre.

Kommentarer til denne saken