Bamsrudlåven vant pris for egenprodusert sorbet av bjørnebær

JUBLET: Jens Klufterud og Elin Klufterud Abelsnes kunne fredag juble for prisen de fikk for bjørnebærsorbeten.

JUBLET: Jens Klufterud og Elin Klufterud Abelsnes kunne fredag juble for prisen de fikk for bjørnebærsorbeten. Foto:

Produktet ble til ved en liten tilfeldighet. Nå har det gjort suksess og fått pris under arrangementet Det norske måltid. Også Sandem gård havnet helt i toppen, uten å vinne sin klasse.

DEL

– Det er første gang vi er kommet så langt i denne konkurransen, og da er det svært stort å vinne finalen, sier Elin Klufterud Abelsnes ved Bamsrudlåven gårdsis til Smaalenenes Avis.

Produktet bjørnebærsorbet vant nemlig klassen «årets grønne foredlet».

«Vinneren har en lekker og gjenkjennbar emballasje med tydelig designprofil og god historieformidling. Lukten er særegen, og smaken er godt balansert. Vinnerproduktet har god munnfølelse og en herlig konsistens. Råvarene er hentet fra lokale produsenter og fra egen gård – vinneren er en fargerik og delikat smaksopplevelse som smelter på tungen», heter det i juryens begrunnelse.

Prisen er god reklame

Og slike er ord er gull verd for å få byks i salget, påpeker Elin Klufterud Abelsnes.

– Vi syntes jo selv at det smakte godt da vi laget den. Men så er det noe med at smaken er forskjellig. Det ble likevel tatt godt imot og det blir ikke noe mindre nå, sier hun.

INGEN TVIL: Bjørnebærsorbet fra Bamsrudlåven er vinner i sin klasse under Det norske måltid.

INGEN TVIL: Bjørnebærsorbet fra Bamsrudlåven er vinner i sin klasse under Det norske måltid.

Produktet bjørnebærsorbet ble til ved at Henning Lyche Røed på Hauger gård i Råde fikk et overskudd av bjørnebær. Etter å ha smakt seg fram og fått god respons ble det påmelding. Sorbeten er vel å merke tilsatt eggehviter fra Bamsrud gård. Produktet inneholder ikke melk.

– Er det mulig å fortsette produksjonen, eller var det bare tilfeldig at det var overskudd av bjørnebær?

– Vi fortsetter! Vi har bestilt tre ganger så mye bjørnebær for dette året, sier hun.

De to argeste konkurrentene var stikkelsbærsyltetøyet fra Lien Gård og granola med spelt og honning fra Lykkemat.

Sandem gård kom til finalen i Det norske måltid, med sitt kjekjøtt.

LES OGSÅ: Nå er Thale og Geir i finalen: – Produktet vårt er litt eksotisk

Kjekjøtt i Norgestoppen

Fra Spydeberg deltok Thale og Geir Hoff med sitt kjekjøtt fra egne geiter.

– Vi vant ikke, men vi er topp tre i Norge, og det er virkelig stort, sier Thale Hoff.

Heller ikke hun legger skjul på at markedsføringseffekten er svært viktig, for eksempel ved å bli oppdaget av restauranter og folk som jobber med mat.

– Alt som betyr noe i Mat-Norge var tilstede i Stavanger. Det er et stort arrangement som gir oss litt Oscar-følelse, sier hun.

Å nå så høyt opp er svært motiverende for å fortsette videre, framholder hun.

– Vi skal melde oss på flere ganger. I år skal vi melde på pinnekjøttet vårt, kunngjør hun.

GEITEBØNDER: Geir og Thale Hoff

GEITEBØNDER: Geir og Thale Hoff Foto:

Fakta

  • Det Norske Måltid er en årlig kåring av de beste norske drikke- og matprodukter.
  • Opprinnelig initiativ kom fra Næringsforeningen i Stavangerregionen i 2007.


Nå er Thale og Geir i finalen: – Produktet vårt er litt eksotisk

Elin (32) og Jens (29) smakte seg fram i ett år – det ga finaleplass

Artikkeltags