MYSEN: Har du lagt merke til at lyktestolper og statuer i Mysen onsdag morgen har blitt kledd med oransje strikkeskjerf?

Det er Kirkens Bymisjon som har hengt opp 144 skjerf rundt om i Eidsberg i anledning det de kaller «Årets varmeste dag». De oransje skjerfene deles ut - helt gratis - over hele landet, og dette markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Aksjonen går den 1. november hvert år.

Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som vil til å forsyne seg med et skjerf og bære dette fremover, eller gi det videre.

For mange forbindes ikke jula med glede. Førjulen og julehøytiden kan være en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor er fokuset til Kirkens Bymisjon å spre glede og varme - gjennom fellesskap, måltider og aktiviteter.

– Vi kaller det oransje skjerfet for Norges varmeste skjerf. Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Per Christian Skauen i Kirkens Bymisjon.

– Skjerfdugnaden har vært helt fantastisk, det er som å ri på en bølge av entusiasme og engasjementet, fremholder Cathrine Myhre, Hanne Kristensen Aarebrot, Roy Yard og Ann Kristin Rangøy. I Eidsberg deler vi ut godt over 140 skjerf og vi er veldig takknemlige for alle som har bidratt med å strikke og hjelpe til.

LES OGSÅ: Folkeparken skal fylles med lys og levende engler