Mysen-konkurs vokser i omfang

STAKK AV: Lars-Erik Sand har forsvunnet etter konkursen til Mysen Bilsenter.

STAKK AV: Lars-Erik Sand har forsvunnet etter konkursen til Mysen Bilsenter. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Mysen Bilsenter under ledelse av Lars-Erik Sand har aldri vært forhandler for Citroën.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Dette uttalte direktør Frank Bauge i Citroën Norge til Bilnytt 8. juli i år. Citroën Norge har ikke noe utestående i boet, ifølge Bauge.

Aksel Høilund driver i dag Mekonomen verksted med merkeautorisasjon for Citroën i Mysen Bilsenter as sine gamle lokaler. Det er ingen forbindelse mellom Høilund og konkursboet til Mysen Bilsenter as.

Overtok insolvent selskap
Konkursene i Lars-Erik Sands bilverksteder avslører ren svindel, mener aktører i bilbransjen. Skattekrim øst etterforsker Star Bilverksted ltd, et selskap Mysen Bilsenter as overtok i desember 2008.

Bobestyrer i Star Bilverksted ltd-konkursen Jostein Nordbø skriver i boberetningen til Nedre Romerike tingrett at Mysen Bilsenter as overtok driften av Star Bilverksted as i Moss i desember 2008. Star Bilverksted ltd, var da allerede insolvent.

Konkursen omfatter i tillegg til avdelingen i Moss også verkstedet på Skedsmo og verkstedet i Horten.

24. oktober i 2008 gjennomførte Skattekrim en uvarslet kontroll hos Star Bilverksted ltd i Moss og tok beslag i regnskap og bilag. Da hadde allerede revisor fratrådt. Tidligere ansatte hos Star Bilverksted ltd opplyser til Smaalenenes Avis at lønn ble innberettet til skatteetaten og skatt trukket av de ansatte. Problemet var bare at Star Bilverksted ltd beholdt skatten selv og de ansatte fikk baksmellen.

Ren bløff
Siden smaalenene.no første gang omtalte konkursen i Mysen Bilsenter as, har stadig mer av Star Gruppen og Lars Erik Sands virksomhet blitt avdekket.

Bilforlaget, som er ansvarlig utgiver av nettavisen «Bilnytt» har blant annet avdekket at Star Bilverksted ltd markedsførte og solgte en dekkavtale, der kunden mot innbetaling av 990 kroner ville få gratis dekk i tre år og dessuten EU-kontroll til en krone på et av Stars bilverksteder.

Dette viste seg å være en ren bløff.

Star Bilverksted ltd solgte ifølge «Bilnytt» også en bruktbilgaranti, som for et år kostet kr 1.875. Mange bilverksteder bet på garantien og utførte kostbare reparasjoner, de senere ikke fikk oppgjør for fra Star Bilverksted. Her kan det dreie seg om store tap, sier William Salminen hos Peugeot i Harstad, til «Bilnytt». Peugeot Harstad vurderer å politianmelde Sand for svindel. Systemet rundt Star Gruppen og Lars-Erik Sand har forgreininger i hele Norge. Sand er for øvrig domfelt flere ganger for alvorlig kriminalitet.

Lokalavisen har etter gjentatte forsøk ikke klart å få kommentarer fra Lars Erik Sand eller bobestyrer for boet etter konkursen i Mysen Bilsenter as; advokat Trine Elisabeth Lier Sundby.

Artikkeltags