Stort treff på Momarken er avlyst på grunn av salmonellautbruddet i Østfold

Ponnilandsleiren, som skulle holdes på Momarken i helgen, er avlyst.

Ponnilandsleiren, som skulle holdes på Momarken i helgen, er avlyst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

135 barn/ungdom og 150 ekvipasjer skulle i aksjon under kommende helgs ponnilandsleir på Momarken. Nå er stevnet avlyst.

DEL

MYSEN: For andre gang skulle Momarken være åsted for ponnilandsleir. Sistgang var i 2009. Kusker og ponnier fra hele landet var ventet til Indre Østfold. Nå er arrangementet avlyst. Årsaken er salmonellautbruddet i hestemiljøet i Østfold.

LES OGSÅ: Må stoppe salmonellautbrudd – staller i Mysen og Trøgstad stengt

Fakta om situasjonen vedrørende utbruddet av Salmonellabakterien er at det er påvist smitte på totalt 11 staller fra både trav- og ridemiljøet, og grunnet mistanke om smitte er hester i ytterligere 11 staller prøvetatt. Et stort antall staller er båndlagt som følge av smitte eller mistanke om smitte, hvilket medfører at ingen hester kan reise ut eller inn fra disse stallene. Selv om ingen av de smittede hestene har vist kliniske tegn på sykdom, er situasjonen alvorlig fordi Salmonella kan smitte til husdyr i primærnæringen, og til mennesker. Den påviste type av Salmonella er i tillegg multiresistent mot antibiotika, skriver Det Norske Travselskap (DNT) på sin hjemmeside.

LES OGSÅ:

Arrangøren tar ikke sjansen på å gjennomføre leiren fordi det anses for risikabelt å samle et større antall hester/ponnier og mennesker på et begrenset område når man ikke har full oversikt over mulige kontaktpunkter mot smittede hester.

DNT i dag besluttet å avlyse eller utsette all annen aktivitet enn totalisatorløp innen travsporten. Det er med beklagelse vi meddeler at denne beslutningen også omfatter den forestående ponnilandsleiren, som skulle vært avviklet på Momarken førstkommende helg, skriver DNT på sin hjemmeside.

For arrangøren, Østfold travforbund og Momarken, er det kjedelig å måtte avlyse et så stort stevne for barn og ungdom.

– Dette er veldig trist med tanke på alle barna som har gledet seg stort til denne helgen – samt alle de som har lagt ned en stor jobb i forberedelsene. Nå jobber vi med å finne en ny dato i sommer til å arrangere stevnet, sier Kristin Furulund Strøm, som er leder av årets landsleir.

Artikkeltags