Ina (20) kjemper om å bli Miss Norway – men drømmer om å jobbe med noe helt annet

Semifinalist: Ina Kollset er klar for semifinalen i Miss Norway. Skjetvingen er klar for å kjempe seg hele veien til topps i missekonkurransen.

Semifinalist: Ina Kollset er klar for semifinalen i Miss Norway. Skjetvingen er klar for å kjempe seg hele veien til topps i missekonkurransen. Foto:

Ina Kollset har kvalifisert seg for semifinalen i Miss Norway. Hun er klar for å kjempe seg hele veien til topps i missekåringen.

DEL

Ina Kollset (20) fra Skiptvet fikk denne uken en real gladbeskjed. Hun er videre til semifinalen i Miss Norway.

– Det var utrolig deilig! Nå venter et kurs i å gå på catwalk i mars. Det blir faktisk første gangen jeg møter de andre deltakerne. Det blir kjempespennende, jeg har bare sett bilder av dem og pratet litt på nett. Nå skal vi blant annet levere en videopresentasjon om hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvilke interesser vi har, forklarer Kollset.

– Er det tøff konkurranse blant deltakerne?

– Ja, det er stor konkurranse. Alle de andre deltakerne er dyktige og veldig aktive.

– Hva annet er det du driver med enn Miss Norway-deltakelse?

– Jeg studerer sykepleie i Moss. Akkurat nå har jeg praksis på sykehus. Der jobber jeg på kirurgisk avdeling. Det er stor forskjell på å jobbe på sykehus og være deltaker i Miss Norway. Men begge deler er en stor del av livet og noe jeg brenner for.

(Saken fortsetter under bildet)


– Hvilke ambisjoner har du?

– Jeg har en drøm om å jobbe som jordmor for Leger uten grenser. Jeg har lyst til å jobbe i vanskelige områder. Leger uten grenser tiltrekker meg fordi de jobber for alle. De bryr seg ikke om grenser eller konflikter. De hjelper alle. Det er et akutt behov for hjelp og det vil jeg bidra med. Det er en ganske stor kontrast mellom Miss Norway og jordmor i Leger uten grenser. Jeg tenker at begge deler er fine erfaringer og at jeg skal jobbe hardt for å oppleve begge drømmene mine.

– Får du mer oppmerksomhet nå som du deltar i Miss Norway?

– Ja, jeg får mye støtte. Jeg har fått flere følgere i sosiale medier blant annet. Gjennom Miss Norway prøver jeg å skape en god plattform. Det har blitt noen saker i mediene også. Det er litt uvant å bli intervjuet av journalister, men jeg syns det er gøy, svarer Kollset.

Finalistene til Miss Norway blir i følge Kollset plukket ut i slutten av april. Finalen går av stabelen i begynnelsen av august.

Artikkeltags