– Min klient kan ikke ha gjort dette

Artikkelen er over 14 år gammel

36-åringen fikk i sin tid voldsalarm på grunn av trusler fra en 30-åring fra Trøgstad. Men denne mannen kan ikke ha skutt – han er i utlandet, opplyser advokaten hans.

DEL

36-åringen som ble skutt i Askim i natt, er identisk med dørvakten som i oktober 2003 slo og skadet en mann ved Station Pub i Mysen. Dørvakten har levd med voldsalarm etter episoden utenfor puben i Mysen. Mens han var på jobb der, slo han en nå 30 år gammel trøgsting i hodet med teleskop-batong slik at han havnet på sykehus, livstruende skadd. Dørvakten har hele tiden hevdet at han slo i nødverge, fordi han trodde 30-åringen var bevæpnet og ville skyte ham. Dørvakten er tiltalt for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap mot 30-åringen, og rettssak er berammet til november i år.

Fryktet hevn

30-åringen har sonet en femårig sikringsdom for et drap han begikk i 1997, og han har nær tilknytning til Bandidos i Østfold. 36-åringen og den daglige lederen ved Station Pub skal ha følt seg truet av 30-åringen og miljøet rundt ham etter den alvorlige voldsepisoden i 2003. Dette førte til at 30-åringen lenge hadde besøksforbud mot de to. Begge fikk voldsalarm fordi de fryktet hevn.

– Er i utlandet

– Min klient kan ikke ha gjort dette. Han er i Tyrkia på ferie, og har vært der siden søndag, sier advokaten hans, Jan Kildahl. Han minner også om at det har gått to år siden Station Pub-saken, uten at 30-åringen har forsøkt å hevne seg den tidligere dørvakten. Jourhavende politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt sier politiet ikke har noen konkrete personer mistenkt i denne saken.

Artikkeltags