Tina (15) fikk over 30 barn med på lag i kampen om klima – nå må hun slutte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om hun snart er for gammel til å være med i Miljøagentene Spydeberg har hun stor tro på at arvtakeren vil gjøre en god jobb.

DEL

SPYDEBERG: I 2016 var de ni medlemmer,. Nå er de over 30 barn og ungdom i alderen 0–15 år.

– Miljøagentene har over 7000 medlemmer over hele landet, hvor alle er opptatt av miljøet. Miljøagentene er barnas miljøorganisasjon og vi er de som representerer norske barn i klimaspørsmål. Vi jobber for at vi skal få en bedre fremtid.

LES OGSÅ: 13-åring satte i gang ryddeaksjon – fikk med seg 50 personer og ordføreren på søppeldugnad

Snart er det slutt

Tina liker svært godt å arbeide for miljøet, men snart må hun slutte i Miljøagentene.

– Man må være mellom 0–15 år for å være med i Miljøagentene, og fordi jeg fyller 16 i mars må jeg melde meg ut i desember. Jeg skal sitte som leder frem til årsmøtet i februar, men så er det slutt, meg tenker nok jeg kommer til å fortsette å hjelpe til. I tillegg er jeg med i Natur og Ungdom, forteller Tina.

Hun har troen på at de nåværende medlemmene i Spydeberg vil velge en flink, ny leder som hennes etterfølger.

LES OGSÅ: Engasjerte miljøagenter samlet inn over 20 fulle sekker med søppel

Aktivt medlem

Hun tar med seg mange gode minner fra de to årene.

– Jeg er med i både Spesialagentene og Barnas Klimapanel. Spesialagentene er dem som representerer Miljøagentene i mediene. Derfor har jeg vært på TV flere ganger, og til og med holdt en appell foran rådhuset i Oslo sammen med flere ministre. I Barnas Klimapanel er det åtte medlemmer fra hele Norge som arbeider med å samle innspill fra alle barn i landet og skrive en rapport som vi skal levere på FNs klimatoppmøte i Polen i desember. Der skal vi møte ministre fra hele verden og prøve å overtale dem til å tenke det samme som norsk ungdom gjør, forteller Tina.

Hun startet Miljøagentene Spydeberg for to år siden. De arrangerer mange aktiviteter og arrangementer både for medlemmer og ikke-medlemmer.

2. desember skal de ha det tredje årlige byttemarkedet på Spydeberg ungdomsskole.

– Til byttemarkedet tar man med seg tre ting man vil bytte bort, og bytter det med tre andre. Dermed blir ingenting kastet, og man får ting man kan få bruk for.

Artikkeltags