Gå til sidens hovedinnhold

Alle nødetatene og helsetjenesten øver på det verste

Artikkelen er over 2 år gammel

En rekke medarbeidere fra politi, brann og ambulanse med resten av helsetjenesten i Østfold, har de siste ukene vært samlet til fullskalaøvelser på Veum for å trene på terrorhandlinger med fare for livstruende vold mot flere personer, melder Sykehuset Østfold på sine nettsider.

​I etterkant av 22. juli 2011, ble det utarbeidet en felles prosedyre kalt PLIVO (pågående livstruende vold), for hvordan nødetatene skal opptre og samvirke ved akutte hendelser der det utøves livstruende vold. Hensikten er å bidra til at nødetatene får et felles språk, felles situasjonsbilde og en felles risikoforståelse.

– Øvelser som det her er helt essensielt for å kunne redde liv, sier paramedic Jon Groth, som er innsatsleder helse og regioninstruktør for hele øvelsen.

Helt siden april i år, har han i samarbeid med representanter fra politi og brannvesen jobbet fram ulike øvelser på tenkte akutte hendelser, slik at medarbeidere fra nødetatene i fellesskap får gjennomført realistisk trening på farlige situasjoner.

Årets øvelse i og rundt tidligere psykiatrisk avdeling på Veum, strekker seg over 13 dager fordelt på tre uker. Bare fra ambulansetjenesten er det mellom 8 og 10 medarbeidere daglig, og samtlige deltar kun én av de 13 øvingsdagene.

Kommentarer til denne saken