Gå til sidens hovedinnhold

15-åring involvert i MC-ulykke i Spydeberg

Artikkelen er over 2 år gammel

SPYDEBERG: Politiet melder om en ny MC-ulykke. Denne gangen på Fylkesvei 243, ved Stutfosstjern, i Spydeberg. Ambulanse skal være på stedet. Dette er den andre MC-ulykken i distriktet på under én time.

– Det skal være snakk om en mannlig sjåfør med noen bruddskader. Han skal være våken. Ambulanse på stedet, mens politiet er på vei dit, sier operasjonsleder Lorentzen i Politiet i Øst.

Føreren av motorsykkelen skal være den eneste som er involvert i ulykken.

– Noe mer vet vi ikke foreløpig, for politiet er på vei ut dit nå, melder Lorentzen videre.

15-åring som veltet

Politiet opplyser senere tirsdag kveld at det er en 15-åring som skal ha krasjet med lettmotorsykkel. Aldersgrensen for å kjøre slike sykler er 16 år.

– Det ser ut som at det er en relativt ung fører fra Ytre Enebakk, sier Lorentzen.

– Hvis alderen som er lagt inn hos oss er riktig, så har nok føreren ett år for lite på baken til å kjøre slike sykler. Det skal ha vært snakk om en såkalt «lettsykkel», som man kan kjøre etter fylte 16 år, om man har førerkort til det, forklarer politimannen.

Fraktes til Kalnes

15-åringen fraktes nå til Kalnes for behandling av moderate bruddskader.

– Fører blir tatt med til Kalnes. Han har trolig brekt et bein. Motorsykkelen skal ha veltet, av ukjent grunn. Fører er våken og bevisst, sier Lorentzen.

– Hva kan denne gutten forvente av reaksjoner fra politiet?

– Vi må først få klarhet i ting. Det er mulig han har øvelseskjørt helt lovlig, men det vet vi ikke foreløpig, melder Lorentzen.

Kommentarer til denne saken