Gå til sidens hovedinnhold

Elleve år gamle Jacob trosset kraftig vind – trillet handlevogn i tre kilometer

Artikkelen er over 3 år gammel

Askim: Elleve år gamle Jacob Gram-Johannessen fra Askim trosset vind og regn torsdag ettermiddag for å levere tilbake en handlevogn han fant på vei hjem fra skolen.

– Den lå på en liten gangsti ved Korsegård frisørsalong. Jeg tenkte umiddelbart: Hva kan jeg bruke den til? Jeg trillet den hjem, men da mamma så den spurte hun hvorfor det sto en handlevogn utenfor huset vårt. Jeg fortalte hva som skjedde, og så ringte hun ned til Meny i Askim. De hadde ikke mulighet til å hente den selv, men sa at jeg ville få et gavekort på 250 kroner dersom jeg trillet den ned, sier elleveåringen.

Skal bruke pengene på bamsemums

Til sammen trillet han handlevogna i nærmere tre kilometer.

– Været er ikke godt, og det var litt tung å trille vogna i starten ettersom jeg måtte trille den opp noen bakker. Nå går det ganske greit, sa Gram-Johannessen da journalisten møtte ham ved krysset med Henstad allé.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Han har klare tanker om hva han skal bruke gavekortet på.

– Jeg skal kjøpe Bamsemums, som er favorittgodteriet mitt. Jeg kommer nok til å dele litt med pappa ettersom også han er glad i Bamsemums, sier Jacob med et smil.

Faren Stian Gram-Johannessen hentet Jacob på butikken.

– Når han var så snill og gikk med den så langt, bestemte jeg meg for å hente ham. Været var jo heller ikke noe bra, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Takknemlig for at han leverte vogna tilbake

Assisterende butikksjef på Meny i Askim, Lukas Krzemien (33), var glad Jacob leverte den savnede handlevogna.

– Den er kostbar, men på grunn av størrelsen hadde vi ikke mulighet til å hente den selv. Fra tid til annen kommer folk med handlevogner de finner i sentrum, men det er sjeldent at noen triller den i flere kilometer. Spesielt når været er så dårlig, sier han.

 

Kommentarer til denne saken