Lokal produsent må merke om kjøttdeigen sin etter å ha fått klar beskjed

Må merkes: Kjøttdeig må merkes med fettprosent.

Må merkes: Kjøttdeig må merkes med fettprosent. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etiketten får ikke inneholde ordet "magrere".

DEL

EIDSBERG: Norfersk as har fått beskjed om at de ikke kan bruke ordet "magrere" når det merker produktet Fokets kjøttdeig.

Mattilsynet viser til at ordet magrere ikke er godtatt, men betegnelsen magert kvernet kjøtt kan brukes dersom fettinnholdet er under sju prosent. Forholdet mellom kollagen og kjøttprotein må være 12 prosent eller mindre.

LES OGSÅ: Mattilsynet likte ikke det de så i Mysen-butikken – ansatte tok grep

Roy Hafstad, som har tatt hånd om saken for Norfersk, viser til at ny etikett allerede er bestilt.

– Vi regner med at den nye etiketten vil kunne gå inn i produksjonen fra august, skriver han til Mattilsynet.

Nordfersk har også fått beskjed fra mattilsynet at alt kvernet kjøtt må merkes med fettprosent og det faktiske forholdet mellom kollagen og annet protein.

LES OGSÅ: Orkla tilbakekaller Idun-dressinger 

Nye etiketter til kjøttdeigen er allerede bestilt.

Nye etiketter til kjøttdeigen er allerede bestilt. Foto:

Artikkeltags