Serverer ungdom gratis mat etter skoletid: – Vi er her hver dag

Aisatou Jeng (t.v) og Jannicke Hauge Jansen lager mat til ungdommene på "Huset". I dag står Aisatou for smoothie og Jannicke for pannekaker.

Aisatou Jeng (t.v) og Jannicke Hauge Jansen lager mat til ungdommene på "Huset". I dag står Aisatou for smoothie og Jannicke for pannekaker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomsklubben Huset i Spydeberg bestemte seg for at fra nyttår skulle de besøkende etter skoletid få servert gratis mat.

DEL

Ungdomsklubben Huset i Spydeberg har lenge tilbudt mat til de besøkende. Det skal de fortsette med, men fra nyttår vil maten til ungdommene bli delt ut gratis.

– Vi regnet på det, og så at det ikke ville bli et så stort innhugg i budsjettet som vi først antok. Med litt ekstra midler, kan vi nå tilby ungdom middagsmat etter skoletid, forteller Jannicke Hauge Jansen som jobber på «Huset».

Middag hver dag

Hver dag kan ungdom komme hit å spise middagsmat. Menyen varierer, men på tirsdager får ungdommen alltid servert gryterett og torsdager er pannekakedag på ungdomsklubben.

– Det glippet vi dekker mellom skoleslutt og foreldrene kommer hjem, og har maten klar, dekker vi. Tilbakemeldingene fra ungdommene og deres foreldre er utelukkende positive, forteller Jansen.

– Vi beregner mat til mellom 20 og 30 personer hver dag, om det skulle komme fler er vi heldige og har butikken i nærheten. Om vi lager for mye fryser vi maten ned, ingenting blir svinn, opplyser hun.

– Vi er her hver eneste dag!

– Hvorfor er ikke dere som jobber her kokker? spør Maren Emilie Sandtorp, Janicke som for dagen lager pannekaker.

Sammen med venninnene Michelle Syversen (14), Maria Victoria Homstvedt (13) og Emilie Svinningen (16) benytter de seg av tilbudet på ungdomsklubben stort sett hver dag.

– Vi er her hver dag etter skolen. Det er veldig bra at vi får mat, også kan vi gjøre lekser her, når foreldrene våre er på jobb, sier jentene om hverandre.

(Saken fortsetter under bildet)

Maren Emilie Sandtorp (14) (f.v), Michelle Syversen (14), Maria Victoria Homstvedt (13) og Emilie (Svinningen) benytter seg av tilbudet på "Huset" omtret hver dag.

Maren Emilie Sandtorp (14) (f.v), Michelle Syversen (14), Maria Victoria Homstvedt (13) og Emilie (Svinningen) benytter seg av tilbudet på "Huset" omtret hver dag. Foto:

For jentene har ungdomsklubben betydd mange vennskap de mener at de ellers ikke ville hatt.

– Fredag er den beste dagen, for da er det disko. Også er overnattingene her veldig morsomme. Hvis man skal ha noe annet enn maten vi får gratis, er det veldig billig, sier Michelle Syversen fornøyd.

Fikk 30.000 kroner

Janicke Hauge Jansen forteller at i tillegg til at de fremover skal dele ut gratis mat, har klubben fått tildelt penger fra «Ungdom og Fritid».

– Vi har fått henholdsvis 15.000 kroner til et hobbyverksted og musikk workshop. Mange av dem som kommer hit liker å drive med håndarbeid. Nå kan vi gi et bedre tilbud til de som vil strikke, sy og snekre. På musikk workshopen håper vi og få en profesjonell musiker som kan komme og snakke med ungdommene, og lære bort litt, forteller Jansen.

Artikkeltags