Gå til sidens hovedinnhold

Nå har den lokal gåsa fått en italiensk vri

Artikkelen er over 4 år gammel

Smaalensgåsa har blitt speket på ekte italiensk vis. Resultatet lanseres på Høstmarked i Mysen denne helgen.

MYSEN: – Hva har dere funnet på med Smaalensgåsa, produsent Camilla Nordmo?

– Vi har laget spekeprodukter som gåsesalami og speket gåsebryst, på tradisjonsrike Felloni spekehus på Årnes. Her møtes Italia og Østfold i et skikkelig stykke håndverk. Gås er et sesongprodukt, og ikke minst en sjelden råvare. Men ved å supplere med spekeprodukter blir den aktuell og tilgjengelig året rundt.

– Hvor får man tak i den?

– Vi skal selge den på Høstmarked i Mysen nå, for første gang. Produktene var faktisk ferdig så sent som i forrige uke. Vi skal også ta dem med på Oktoberfestivalen i Spydeberg, i tillegg til at vi tar bestilling på nettsiden vår. Vi ser at folk syns det er stas å komme på Taraldrud gård å hente varer. Da ser de blant annet hvordan dyra har det, og får gjerne en liten omvisning, sier Nordmo. De har fått mange henvendelser allerede i flere uker, av folk som har hørt rykter om produktene som er på vei.

 

– Hvordan blir lørdagens Høstmarked, Marit Vikingstad Udahl?

– Folk har ikke vært vanskelig å be, og småskalaprodusenter fra Indre Østfold og utenfor kommer med alt fra flatbrød, hjort, honning og ost til sennep, is, bakervarer og sopp. Ikke minst grønnsaker, hvor vi skal lage et stort bord med dipp så folk kan smake og kose seg mens de sitter på høyballer. Ferskere og mer kortreist blir det ikke. Her gjelder det å passe på. Eidsberg bondelag er bidragsyter og vil også arrangere noen aktiviteter. Lokale bedrifter stiller med traktorer. Så her blir bonden og deres arbeid godt synlig. Vi fyller hele gaten, sprudler Udahl ved Villa mat og mer spiseri og landhandel.

Kommentarer til denne saken