MARKER: På Vinmonopolets nyhetsslipp i juli, var det hele tre nye produkter signert gjengen bak Aursmarsks Edle Dråper.

– Vi lanserer en ny rødvin, denne gang en Pinot Noir, og helt nytt for oss, kommer vi også med en hvitvin, en Chardonnay. Begge vinene kommer fra samme produsent i Languedoc-regionen, som ligger sør i Frankrike, på grensen mot Spania, sier Tor Anders Høgaas.

– I 2014 lanserte vi en Haldenkanalen Cognac Special Edition, en eksklusiv XO Cognac på en flott karaffel-flaske, med konjakk som hadde ligget hele 18 år på fat før den ble tappet. Denne kom i et begrenset opplag, og ble raskt utsolgt. Nå har vi igjen fått muligheten til å importere et parti av Haldenkanalen Cognac XO, sier Høgaas.

Aursmarks Edle Dråper kom med sitt første produkt på Vinmonopolet i 2012, med Haldenkanalen Cognac (VSOP), og fulgte opp med Haldenkanalen rødvin i 2013.

Utgangspunktet for Aursmarks Edle Dråper er en kameratgjeng fra Marker med ni medlemmer som ville ha en grunn for å treffes jevnlig i en travel hverdag med jobb og familie. De har møttes jevnlig for sosialt samvær siden 2006. Navnet er knyttet opp mot Haldenkanalen, og alle etikettene er preget av DS Engebret Soot liggende i en av de mange slusene i Haldenkanalen.

– Vi stiller jevnlig opp på lokale arrangementer for å fortelle vår historie og om våre produkter. Nylig var vi med på Soot-spelet, der vi hadde vår egen bod på markedet. Vi stiller også opp for lag, foreninger og bedrifter som ønsker å høre vår historie.

Aursmarks Edle Dråper

Ble startet som en konjakk-klubb i 2006

Består av 9 medlemmer som er oppvokst sammen i Marker; Stig Erik Granli, Espen Jaavall, Thomas

Furulund, Gjermund Øistad, Per Øivind Krog, Morten Jaavall, Tor Anders Høgaas, Gabriel Krog Grini

og Nils Ivar Krog Enger

Produktene er hentet fra Frankrike, med utgangspunkt i Cognac-regionen

Vinhuset Nofra er samarbeidspartner på import og logistikk.

Produktene selges gjennom Vinmonopolet, er i bestillingsutvalget, men finnes i hylla i lokale utsalg.