Buer etter lompe-tabbe: – Skal sikre at en slik svikt ikke skjer igjen

SJEKKER RUTINER: Buer as og Bjørn Olav Drabløs går gjennom rutinene etter en feil med et av sine produkter. ARKIVFOTO

SJEKKER RUTINER: Buer as og Bjørn Olav Drabløs går gjennom rutinene etter en feil med et av sine produkter. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lompeprodusenten i Askim tror ikke omdømmet til bedriften er skadet.

DEL

ASKIM: Torsdag ble det kjent at Reitangruppen AS (Rema 1000), trekker tilbake produktet «Lomper» 10 stk. Lomper til alle typer pølser med varenummer 7071012005027. Lompene er produsert av Askim-bedriften Buer AS for Reitangruppen AS. Daglig leder i Buer,  Bjørn Olav Drabløs, svarer nå på hva som gikk galt med den aktuelle produksjonen.

– Det skyldes slik vi ser det nå, en svikt i gjennomføring av en rutine , og gjelder kun ett produkt som vi produserer for en dagligvarekjede. Rutinene gjennomgås nå på nytt, med mål om å sikre at en slik svikt ikke skal oppstå igjen, sier han til Smaalenenes Avis.

– Hva gjøres for å unngå at noen blir dårlige av produktet? 

Vi har tydelig merking på alle våre produkter med innholdsfortegnelse, her har det skjedd en feil med ett av våre mange produkter. Umiddelbart når vi ble kjent med dette, kontaktet vi Mattilsynet, og satte da i verk en tilbaketrekking av produktet. Kunden som selger produktet ble kontaktet og det ble iverksatt tilbaketrekking. Det er egne rutiner for slik tilbaketrekking, slik at både butikker, grossistlager og vårt eget lager blir sperret og dermed ikke er for salg lenger. Produksjon av dette produktet er stoppet inntil ny emballasje med merking er på plass.

– Hva slags konsekvenser får slike hendelser for Buer?

– Vi går gjennom våre rutiner med mål om å sikre at en slik hendelse ikke kan skje igjen. Vi er opptatt av at vi har den merking som er påkrevd og at forbrukeren får den informasjon den trenger i forhold til trygg mat.

– Hva må folk som har kjøpt lompene gjøre?

Dette gjelder kun ett produkt hvor det ikke er merket med «inneholder spor av melk», det vil si at det gjelder en liten gruppe forbrukere som har alvorlig melkeallergi og de må ikke spise produktet. For alle andre er det ingen grunn til å gjøre noe. Alle Buerprodukter er merket med « inneholder spor av melk» og berøres ikke av denne tilbaketrekkingen.

– Hva får dette å si for omdømmet til Buer?

Buer leverer kvalitetsvarer til hele Norge og vi er ledende innenfor lomper og lefser, noe som vi også vil være fremover. Denne saken skal vi lære av og forbedre våre interne rutiner, slik at vi fortsetter å være den ledende innenfor lomper og lefser, avslutter Drabløs.

Artikkeltags