MARKER: Politiet og letemannskapene vil søndag morgen trappe opp igjen søket etter den 86 år gamle mannen som ble meldt savnet i et skogsområde ved svenskegrensen i Marker.

Mannen hadde da vært borte fra sitt turfølge siden 16.30-tiden samme dag.

Både mannskap fra politiet, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret og et Sea King-helikopter ble satt i inn i søket, og dette vil gjenopptas med full styrke nå.

– Leteaksjonen etter savnede vil fortsette for fullt utover dagen. Tips og observasjoner kan inngis til politiet på tipstelefon 64999130, sier operasjonsleder ved politidistrikt Øst søndag morgen.

Politiet har også valgt å gå ut med et bilde av savnede. Han heter Torleiv. Det er tidligere kjent at han kommer fra Trøgstad. Også heimevernet bidrar tungt i leteaksjonen.

– Vi ble anmodet om å gi bistand på formiddagen i dag. Vi har bistått med 55 mann og tre hundeekvipasjer siden lunsjtider. Det er mange som i heimevernsdistriktet som følger med utviklingen med tanke på om de må rykke ut i natt, sier operasjonsoffiser i Oslofjords heimevernsdistrikt, Henning Lilleng.

– Det viktige for oss nå er at politiet får de ressursene som de har bedt om og at våre folk skal være utholdende nok til å håndtere oppdraget. Det er et krevende terreng det letes i. Vi håper selvsagt at alt går bra. Nå er det kaldt og mørkt. Det krever mer utstyr. Nå er det folk som er lommekjente i områdene som leter. Den gamle lokalkunnskapen er det vi er best på, sier heimevernsoffiseren.

(Saken fortsetter under bildet).

 

Grytidlig søndag morgen var det kun redningshelikopteret og en hundeekvipasje som søkte.

Kommandoplassen for søket flyttes fra søkeområdet ved Orderudsetra til Bondestua langs fylkesvei 21 for å bedre kommunikasjonen. Et politihelikopter deltar nå også i letingen.

Det er blant annet svært dårlig mobildekning i søkeområdet.

Godt kledd

Politiet har gått ut med et signalement av den savnede Torleiv fra Trøgstad. Han er 86 år, 1,75 meter høy, slank og har kort, grått hår – tilnærmet skallet. Han har blå øyne, lys hudfarge og er ikledd en tykk genser, svart fleecejakke og grå arbeidsbukser. Han har tykke boots som ser ut som Cherrox og har en mørk ryggsekk med to kopper.