MARKER: Klokken 19.30 lørdag kveld meldte politiet at man søker etter en savnet mann i Marker.

– En 86 år gammel mann er savnet etter en fottur ved Orderudsetra ved svenskegrensen, sier operasjonsleder ved politidistrikt Øst.

Mannen er iført en fleecejakke, en tykk genser, grå arbeidsbukse, en sort lue med skrift og støvler.

– Politiet er på vei til området. Sea King redningshelikopter og frivillige letemannskaper er også på vei, uttalte operasjonsleder.

Var på tur med kona

Den savnede ble sist sett klokken 16.30 lørdag. Ifølge politiet er mannen dement.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Mannen er sprek for alderen, men han er ikke kjent i området da han er bosatt i Trøgstad. Han var på tur sammen med kona si og en venn, og har på et eller annet vis kommet bort fra disse, sier operasjonsleder Tom Sandberg til Smaalenenes Avis.

Like før klokken 20.00 hadde politiet fått en patrulje på plass i området, samt at helikopteret var i nærheten. Øvrige letemannskaper var på vei til skogsområdet som ligger kloss på svenskegrensen, nord i Marker kommune.

Leter på begge sider av grensen

Klokken 20.50 var helikopteret i søk over området, samt at et par politipatruljer var på stedet. De var imidlertid svært ordknappe når det gjelder informasjon.

Frivillige letemannskap har organisert seg i området, med bistand fra lokalkjente. Det er ingen ambulanser på stedet.

– Det letes nå med mannskap fra Norske Redningshunder, Røde Kors og politiet, lyder oppdateringen fra politiet 22.00 lørdag kveld.

Natt til søndag melder politiet at søket foregår på både norsk og svensk side av grensen.