MARKER: Etter at Marker ungdomsråd i mai vedtok at det skulle flagges med Pride-flagg ved innkjøringen til Ørje har disse vaiet i vinden i grensekommunen.

Åsaken var at man ønsket å vise sin støtte til lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle.

Planen var å flagge i hele juni, for da er det LHBT-Pride måned. Unntaket er når Soot Spelet har oppsetninger, for da bruker de flaggstengene. Ellers blir det 10. desember, på den internasjonale menneskerettighetsdagen, og 11. oktober, som er den internasjonale komme ut-dagen.

Vedtaket i ungdomsrådet ble fulgt opp av et vedtak i Marker kommunestyre.

Men nå står flaggstengene nakne på Ørje.

– Trist; alle flaggene, to Pride-flagg og info-flagget til Visit Indre Østfold, stjålet i helgen. Snorene på flaggstengene skåret over, melder Marker kommune på sine Facebook-sider.

Flere lesere har reagert på tyveriet og hærverket i kommentarfeltet. Enkelte mener at noen av flaggene forsvant natt til søndag, mens resten forsvant natt til mandag.

– Jeg føler ofte at små kommuner blir sett på som trangsynte og ikke like progressive. Med Pride-flagg viser vi at vi har et åpent samfunn, sa leder i ungdomssrådet Thea Bakker til Smaalenenes Avis da flaggingen var vedtatt.