– Mange foreldre trenger avlastning

Brenner for boliger: Marit Fredheim har vært opptatt av omsorgsboliger for utviklingshemmede siden hun begynte i politikken for 14 år siden.

Brenner for boliger: Marit Fredheim har vært opptatt av omsorgsboliger for utviklingshemmede siden hun begynte i politikken for 14 år siden.

Artikkelen er over 9 år gammel

Marit Fredheim (H) mener det er på høy tid å starte bygging av omsorgsboliger for utviklingshemmede.

DEL

– Mange foreldre har hatt sine utviklingshemmede barn boende hjemme i alle år. Nå trenger de avlastning, mener hun. Dette er en sak Fredheim har vært opptatt av siden hun begynte i Askim-politikken for 14 år siden.

– Det var tema for mange år siden. Derfor undret jeg meg over at det ikke ble bygging. Så fikk jeg vite at flere fikk bolig på Furuseth, sier hun. Det har gjentatte ganger blitt hevdet at foreldre ikke ønsker at deres utviklingshemmede barn skal bo på Furuset. Det er fordi det skal være mange ulike brukergrupper der som ikke passer sammen, hevdes det. Derfor planlegges det nå to byggetrinn for omsorgsboliger i Eventyrveien hvor kommunen allerede har boliger for utviklingshemmede. Driften av første byggetrinn på ti boliger, anslås til 7,5 millioner kroner årlig.

Formannskapet gikk torsdag ettermiddag enstemmig inn for å legge driftskonsekvensene inn i forslaget til økonomiplan for 2011 til 2014.

Andre byggetrinn består av 15 omsorgsboliger og vil koste kommune 8,1 millioner kroner. Administrasjonen skal vurdere om dette kan realiseres gjennom blant annet omprioriteringer av virksomheter. Bystyret behandler saken 6. mai.

Artikkeltags