Politiet etterlyser mann etter Majorstuen-drapet

ETTERLYST: Politiet etterlyser denne mannen i forbindelse med knivdrapet på Majorstuen, der en Mysen-mann var offer.

ETTERLYST: Politiet etterlyser denne mannen i forbindelse med knivdrapet på Majorstuen, der en Mysen-mann var offer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det meldte Oslo-politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

DEL

OSLO/MYSEN: Oslo-politiet har etter fire dager med intens etterforskning gått ut med en etterlysning i forbindelse med Majorstuen-drapet, der en 24-åring fra Mysen ble drept etter flere knivstikk.

- Mannen er sentral i saken og det er veldig viktig for politiet å identifisere ham, sier Grete Lien Metlid på pressekonferansen klokka 12.30 fredag.

Ble drept i sitt eget hjem

24-åringen ble funnet drept hjemme hos seg selv i Arbos gate på Majorstuen kl. 12.15 mandag. Han bodde sammen med tre kamerater i leiligheten. Det var en av disse som fant 24-åringen brutalt knivdrept.

BODDE HER: 24-åringen fra Mysen bodde på bakkeplan i en leilighet på Majorstuen. Det spekuleres i om gjerningspersonen har klatret inn vinduet på leiligheten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto: Berg-Rusten, Ole

BODDE HER: 24-åringen fra Mysen bodde på bakkeplan i en leilighet på Majorstuen. Det spekuleres i om gjerningspersonen har klatret inn vinduet på leiligheten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto: Berg-Rusten, Ole

Parallelt har politiet etterforsket et knivran, som skal ha skjedd i nærheten av den dreptes bolig i samme tidsrom. Mannen etterlyses i forbindelse med både ranet og drapet. Politiet går nå ut med bilde av mannen. Han skal være av utenlandsk opprinnelse. Politiet har ikke identiteten til mannen, men ønsker å motta tips. Politiet ønsker ikke å gå ut med informasjon om hvorfor de knytter mannen til drapet.

– Politiet utelukker ikke at flere kan være involvert. Det viktigste nå er at den som vet hvem dette kan være tar kontakt med oss. Vi vet ikke hvem denne mannen er, sier Grete Lien Metlid i Oslo-politiet.

Slik svarer politiet på hvorfor de nå går ut med en etterlysning etter Majorstuen-drapet.

– Vi har fått en god del svar

Gjennombruddet i etterforskningen skal ha kommet etter å ha gått gjennom videokameraer i området. Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sa til Smaalenenes Avis allerede torsdag ettermiddag at den elektroniske etterforskningen hadde gitt en del svar, som de trolig ville gå ut med snart.

– Vi har fått en god del svar. Vi kommer hele tiden nærmere en løsning. Det er utvikling i saken, men vi kan ikke gi noen ny informasjon ennå, konkluderte hun.

GÅR UT MED INFO: Nå går politiet ut med oversiktskart hvor de skal ha gjort sporfunn og mener den etterlyste mannen skal ha gått.

GÅR UT MED INFO: Nå går politiet ut med oversiktskart hvor de skal ha gjort sporfunn og mener den etterlyste mannen skal ha gått. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken