Innrømmer Majorstuen-drapet – vil overføres til Norge så raskt som mulig

Makaveli Lindén var etterlyst i hele verden etter drapet på Majorstuen i Oslo. Nå innrømmer han i følge NRK å ha stått bak drapet. Foto: Svensk politi, montasje Nettavisen

Makaveli Lindén var etterlyst i hele verden etter drapet på Majorstuen i Oslo. Nå innrømmer han i følge NRK å ha stått bak drapet. Foto: Svensk politi, montasje Nettavisen

Artikkelen er over 2 år gammel

Siktede Makaveli Lindén (20) avhøres i Frankrike. Nå innrømmer han å ha stått bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen.

DEL

I følge NRK skal siktede Makaveli Lindén (20) ha innrømmet i avhør at han sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen. Mandag 15. oktober skal han ha klatret inn vinduet på leiligheten til Paltto på Majorstuen i Oslo, der han bodde sammen med flere kamerater fra Indre Østfold.

Avhørt i Frankrike

Lindén ble arrestert på togstasjonen i Dijon i Frankrike. Norsk politi varslet før helgen at de ville reise til Frankrike for å gjennomføre avhør. Det er siktedes norske advokat, Øystein Storrvik, som bekrefter til NRK at Lindén nå innrømmer drapshandlingen. Han er også mistenkt og siktet for å ha stått bak et knivran utført samme dag.

– Siktede erkjenner handlingene han er siktet for, og knytter seg til åstedene. Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier hans forsvarer Øystein Storrvik til NRK.

Det er fortsatt ikke kjent hvordan Lindén stiller seg til skyldspørsmålet.

– Straffskyldspørsmålet kommer vanligvis til slutt i avhøret så jeg ønsker ikke å foregripe nøyaktig, men han erkjenner handlingene han er siktet for og knytter seg til to åsteder, sier Storrvik til VG.

Samtykker til utlevering

Svensken har vært varetektsfengslet i Frankrike siden han ble pågrepet. Nå skal siktede ha et ønske om å selv bli utlevert til Norge så raskt det lar seg gjennomføre.

– Min klient samtykker i utlevering, og vil til Norge så fort som mulig. Han er sliten, men villig til å fortsette å forklare seg. Han er sterkt preget av anger slik jeg oppfatter ham, sier Storrvik til NRK.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken