Gå til sidens hovedinnhold

Må sone i 30 dager

Artikkelen er over 13 år gammel

En 22-årig askiming er dømt til 90 dagers fengsel for å ha slått sin tidligere samboer i hodet flere ganger. Hun falt i bakken og mistet bevisstheten.

Dommen ble avsagt i Heggen og Frøland tingrett. 60 dager av fengslingen gjøres betinget. 22-åringen må også betale sin tidligere samboer 680 kroner i erstatning og 2.000 kroner i oppreisningserstatning. I tillegg må han ut med 1.000 kroner i saksomkostninger.

Voldshendelsen skjedde i november i fjor. Samboerparet skulle på Halloween-party i Askim sentrum, og de hadde med seg en kvinnelig nabo. På utestedet Grotten ble naboen for en stor del sittende og prate med 22-åringen, noe hans samboer likte dårlig. Hun ble sint, slo sin samboer i ansiktet og skubbet til naboen så hun falt ned fra sofaen.

Den sjalu Askim-kvinnen løp ut, og samboeren løp etter henne. Han ville prøve å roe henne ned. Hun snudde seg for å slå sin samboer, men traff dørvakten i stedet.

22-åringen løp etter sin samboer og fikk tak i henne utenfor DnB Nor. Hun var krakilsk og bet ham i underarmen. Hun hadde en promille på 1,6. Et vitne forklarte i retten at mannen slo sin samboer kraftig i hodet slik at hun falt rett ned i gata. Han løftet henne deretter opp, ristet henne og kastet henne ned igjen to-tre ganger. Kvinnen løp videre hjemover, med ham etter seg. Ved undergangen til jernbanen hoppet hun på ham og begynte å slå. Han svarte med ett kraftig svingslag i ansiktet, slik at hun gikk rett i bakken og ble liggende. Hun fikk hjernerystelse og var sykmeldt i to måneder etter hendelsen.