Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig (19) har aldri gjort det bedre

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingveig Håkonsen leverte karrierebeste da hun kjørte inn til andreplass i den avsluttende VM-runden i trial i helgen.

SILSDEN: Dermed bekreftet 19- åringen fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb både at formen er bra og at hun er en bedre trialfører enn noen gang tidligere i karrieren. Andreplassen i VM-runden i Silsden i England kom nemlig etter dobbelt nordisk mestertittel og andreplass i den siste EM-runden nylig. I EM avanserte hun helt topp til tredjeplass sammenlagt. Sammenlagtplasseringen i VM vites ikke i skrivende øyeblikk, men etter en svar runde tidligere i år lå Ingveig på sjetteplass. Hun avanserte garantert.

«Dritfornøyd»

Ingveig Håkonsen kom fint i gang i Silsden og leverte en flott førsterunde, der hun klarte å unngå større feil som kunne gitt store utslag. Hun fulgte fint opp i den andre, og kapret dermed altså til slutt en strålende andreplass i VM-runden.

– Jeg er dritfornøyd. Dette gikk over all forventning. Det er helt klart karrierebeste i en løype med ganske tøffe seksjoner med mye stein og kanter; en av de vanskeligste løpene i år, forteller Ingveig Håkonsen selv entusiastisk.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Gledelig nok var det mange tilskuere som fikk se 19-åringen fra Skiptvet vise seg fram fra sin beste side i engelske skoger i helgen.

– Det var utrolig morsomt å kjøre et så viktig løp med tusenvis av entusiastiske publikummere langs traseene, sier Ingveig videre.

Behersket alt

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelige terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles «seksjoner». I seksjonene kan det være stein, trestammer, røtter eller annet som gjør det vanskelig å komme fram.

Dette er 19-åringen fra Skiptvet helt rå på.

– For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon, konsentrasjon og vilje. Det er og viktig og kunne klare og holde hodet kaldt under stort press. Det gjorde Ingveig til gagns i helgen, påpeker mamma Nina Håkonsen stolt.

Nærmeste oppgave for Ingveig Håkonsen er norgesmesterskap og norgescup i Oslo allerede kommende helg.

Deretter kommer årets siste større internasjonale konkurranse med lag-VM i Tsjekkia 22.–23. september.

Kommentarer til denne saken