Suverene Lionel danket ut de andre konkurrentene i NM

Lionel og Gøran Antonsen ble nummer to i VG Oslo Grand Prix 2017. Lørdag tok de førsteplass under NM.

Lionel og Gøran Antonsen ble nummer to i VG Oslo Grand Prix 2017. Lørdag tok de førsteplass under NM. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lionel og Gøran Antonsen viste at formen fortsatt er god da ekvipasjen lekte seg til suveren seier i NM for varmblods på Biri lørdag ettermiddag.

DEL

GJØVIK: Etter en rolig start kunne Gøran Antonsen kjøre fram og overta føringen etter en snau runde. I siste sving rykket Antonsen med Lionel. Konkurrentene var sjanseløse. Lionel vant på kilometertiden 1.13,9a på 2600 meter, mens Hickothepooh og Evil Enok ME fulgte på de neste plassene.

USA i høst

I seiersintervjuet røpet Antonsen planene videre utover sommeren og høsten med sin stjerne:

– NM var et av de løpene vi bestemte oss tidlig for å starte i dette året. Det var et fantastisk publikum her i fjor. Det er stort å vinne NM. I dag tok jeg det litt forsiktig fra start for å unngå situasjoner. Etter at vi kom oss til tet kjentes hesten fantastisk ut. Jeg har ikke følt at det har vært noen formsvikt. Det var vært forklaringer på de to intetsigende resultatene før dette løpet. Lionel har en fantastisk trener og oppasser. Nå satser vi mot Åby Stora Pris og Sundsval Open Trot. Deretter kan det bli VM-løpet i USA i oktober, kanskje etterfulgt av et løp til der borte, kunne Antonsen fortelle.

Toer i Hoppe-NM

I NM-oppgjøret for varmblodshoppene leverte Windy Ammik en meget bra innsats første gang ut i regi av Per Oleg Midtfjeld. Hesten gjorde grovjobben utenfor favoritten I Love Paris i sisterunden. Koblet grepet på denne, men måtte se Calina spurte forbi kort før mål. Vinnertiden ble 1.13,8a på 2100 meter, mens Windy Ammik travet 1.13,9. Det ga 125 000 kroner i premie:
– Hesten var bra. Jeg kjørte fram da tempoet ble dempet, og det var nok riktig. Hun ble litt rullede i sluttfasen og tapte trolig løpet på det, sa Midtfjeld etterpå.

Seier til Brenne Blissi

Brenne Blissi er blant landets beste kaldblodshopper. I NM for hopper sist helg ble det feil, men nå var femårshoppa tilbake som en vinner etter å ha overtatt føringen etter en snau runde. Holdt enkelt unna på tiden 1.26,4 på 2140 meter. Førstepremien var på 50 000 kroner. Dermed rundet hun halvannen million i grunnlag:

– Brenne Blissi er enkel å trene. Det gjelder å holde humøret oppe, og det gjør oppasser Andrea Aarekol på en flott måte, sa trener Jens Kristian Brenne.
 

Eilefsen-triumf

Lokal seier ble det også i V75-7 i grunncupen. Her ledet Finseth Yr hele veien for kusk Ole Johan Østre. Ekvipasjen rykket mot siste sving og vant enkelt. Trener er Stian Eilefsen og førstepremien var på 40 000 kroner:

– Hesten har slitt mye med helsa. Kom tilbake til meg etter at eieren hadde slitt med ham i ett år. Dette er utrolig stort for meg. Når jeg så programmet på mandag, så sa jeg til Ole Johan Østre at det skulle en meget god hest til for å slå Finseth Yr, sa Eilefsen på seremoniplass. Tiden ble 1.26,7a på 2100 meter.

Nevnes skal også at prinsesse Märtha Louise var på plass for å dele ut premier i løpet med hennes navn. Begge løpene ble vunnet av hester fra Stall Geir Vegard Gundersen. Henholdsvis Hillary BR i hoppeavdelingen og Max Brady for hingster/vallaker. Tidene ble 1.14,0a og 1.15,0a på 2100 meter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags