Prøver å lokke flere til å søke linja: – Du trenger ikke kunne synge

Hele klassen: OO Music består av elevene i hele musikklassen.

Hele klassen: OO Music består av elevene i hele musikklassen.

Av

Elevbedriften 00 Music har vært på turné på ungdomsskolene i Indre Østfold for å få 10.-klassinger til å søke på linja.

DEL

ASKIM: – Vi ønsker at folk søker på musikk, dans og drama. Søkertallet går litt opp og ned, men vi ønsker at så mange som mulig skal søke. Derfor har vi vært på ungdomsskolene for å reklamere for linja, forteller daglig leder i elevbedriften 00 Music og elev ved Askim videregående skole, Kaisa Trømborg (18).

På turneen sang de, spilte instrumenter og fortalte om linja.

– Alle som vil gå musikk, dans og drama kan gjøre det. Man må ikke kunne synge eller spille et instrument for å komme inn. Det eneste som trengs er at man er villig til å lære å synge, spille et instrument eller skuespill, forteller Trømborg.

Får studiekompetanse

– Hvis man går på musikk, dans og drama får man generell studiekompetanse når man har fullført videregående. Det tror jeg ikke så mange er klar over. Det som er bra med linja er at skoledagene blir mye morsommere og annerledes enn hvis man går på studiespesialiserende. Her får man selvfølgelig fag som musikk og andre enkle og annerledes fag i tillegg til de vanlige fagene, slår Trømborg fast.

– I tillegg til annerledes skoledag er kassene ganske små. Det er rundt 15 elever i klassene. Det gjør at alle bli sett og at det blir bedre samhold i klassen, fortsetter hun.

Tar på seg musikkoppdrag

– Hva er det elevbedriten deres gjør?

– Vi arrangerer konserter og tar på oss musikkoppdrag. Vi holder noen konserter på skolen, og hvis noen vil at vi skal holde en konsert, gjør vi det, forteller Trømborg.

00 Music består av 14 elever i én klasse på musikk, dans og drama.

– Alle 3.-klassingene skal lage en elevbedrift. Vi startet vår i 2. klasse, sier 18-åringen.

Artikkeltags