Leter etter leietaker

MARIHUANA: Disse cannabisplantene ble funnet i huset i Rømskog.

MARIHUANA: Disse cannabisplantene ble funnet i huset i Rømskog. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Politiet leter etter en mann som leide huset i Rødenes der en cannabisfarm ble avslørt i forrige uke.

DEL

Torsdag i forrige uke avslørte politiet at det hadde blitt dyrket store mengder cannabis i et hus i Svendsbykrysset i Rødenes i Marker. Politiet etterforsker nå denne saken.

Leter i Sverige
- Vi prøver å få tak i en person som er leietaker av huset. Det er en mann av vietnamesisk opprinnelse, men han er bosatt i Sverige, så det er ikke så lett å få tak i ham, sier politiførstebetjent Jahn-Eirik Johansen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

Lensmannskontoret etterforsker også en cannabisplantasje i Rømskog, som ble avslørt samme dag som Marker-plantasjen.

- Vi leter etter de som har oppholdt seg i dette huset også, men vi vet ennå ikke hvor mange personer det dreier seg om. Også disse personene er av vietnamesisk opprinnelse, opplyser Johansen.

Ikke varetektsfengslet
To kvinner ble pågrepet av politiet i forbindelse med forrige ukes avsløringer i Marker og Rømskog. En 26 år gammel kvinne ble pågrepet fordi hun eier huset i Svendsbykrysset. Den andre kvinnen ble pågrepet fordi hun leide huset i Rømskog. Ingen av disse kvinnene er varetektsfengslet, men politiet fortsetter etterforskningen.

Politiførstebetjent Johansen opplyser at de to plantasjene som ble avslørt i Marker og Rømskog har klare likhetstrekk med andre cannabisplantasjer som er avslørt på Østlandet den siste tiden.

- Vi utveksler informasjon med andre politidistrikt, sier han.

- Har dere mistanke om andre cannabisoplantasjer i deres distrikt?

- Nei, ikke foreløpig i hvert fall.

Artikkeltags