Gå til sidens hovedinnhold

Legionella påvist på Tusenfryd

Artikkelen er over 12 år gammel

Tømmerstupet i den populære underholdningsparken hadde den mye omtalte bakterien i vannet.

Fornøyelsesparken Tusenfryd like utenfor Oslo er et yndet reisemål for mange i Indre Østfold. Nå setter parken i verk hastetiltak etter at det er avdekket legionellabakterier i vannet som brukes i den populære vannattraksjonen Tømmerstupet, skriver Dagbladet. Attraksjonen har eksistert fra fornøyelsesparken ble åpnet. Men først i sommer ble den testet for legionellabakterier. «Tømmerstupet» er parkens nest mest populære attraksjon med nærmere en halv million personer som har kjørt den.

- Vi har tatt vannprøver og sendt det til laboratoriet. Der ble det påvist ufarlige legionellabakterier, sier parksjef Bjørn Håvard Solli. Det har ikke vært et fokusområde i den perioden jeg har vært på Tusenfryd. Og generelt sett så tror jeg kunnskapsnivået om denne bakterietypen blant folk flest ikke er så høy, sier Solli. Helsemyndighetene i Ås kommune har nå anbefalt parken å utarbeide kontrollrutiner.

Parksjef Solli understreker at det ikke medfører noen sykdomsrisiko ved å kjøre attraksjonen.
- Jeg kan garantere at det ikke er noen sykdomsfare ved å ta «Tømmerstupet», men vi kommer til å opprettholde de kontrollrutinene vi nå har iverksatt for å sørge for at det skal fortsette å være trygt å kjøre karusell på Tusenfryd, sier han.