Aune Sand med overraskende kjempegave til Askim kommune – kan fylle sykehjemmet med kunst

KUNSTGAVE: Reidun Heksem og Heidi Ek Guttormsen i Askim kommune mottok bildene av Aune Sand.

KUNSTGAVE: Reidun Heksem og Heidi Ek Guttormsen i Askim kommune mottok bildene av Aune Sand. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tok med seg 30 bilder og dukket opp i lunsjen.

DEL

ASKIM: Aune Sand har de siste dagene stått for en såkalt pop-up-utstilling i Askim kulturhus, hvor broren Vebjørns bilder har blitt stilt ut. Mange har tatt turen innom for å få med seg utstillingen, men i dag ønsket Aune Sand å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Ganske så overraskende dukket han derfor opp i lunsjen på Løkentunet. Med seg hadde han 30 bilder som han ville donere til institusjonen. En håndfull av bildene er signert Marianne Aulie, mens resten er Vebjørn Sand-bilder.

Hadde en anelse

– Jeg var på utstillingen selv her om dagen. Da fikk jeg et nyss som at det kanskje skulle skje, men jeg sa ikke noe til noen, så dette kom som en stor overraskelse på de fleste, sier virksomhetsleder Reidun Heksem til Smaalenenes Avis.

Ifølge Heksem ønsket Aune Sand lite blest om selve overrekkelsen, og han kom derfor uanmeldt.

Aune og Vebjørn Sand med spontan utstilling i Askim 

– Det er sånn de ønsker å gjøre det. Når de har hatt utstilling et sted ønsker de å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og denne gaven var spesielt en heder til de som jobber i helsesektoren, og de som har bygget landet. Det vil si beboerne, sier Heksem.

Preget av kunstneren

Bildene til Sand donerte er i såkalt håndkoloritt. Det vil si at det er trykk, men de finnes i et begrenset nummerert opplag. Kunstneren selv har satt sitt preg på hvert enkelt trykk ved å legge inn farger i etterkant, og har også signert hvert enkelt trykk.

Nå skal bildene registreres som en del av Askim kommunes kunstarkiv før man begynner arbeidet med å finne egnede steder å henge dem opp.

– Målet er at de skal være synlige for flest mulig, både ansatte, beboere og besøkende som er innom, sier Heksem.

Åpner utstilling med over 100 bilder av Vebørn Sand 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags